Home » Developer & Programmer » Forms » problem with webutil_demo
problem with webutil_demo [message #548017] Mon, 19 March 2012 09:30 Go to next message
whoopy
Messages: 2
Registered: March 2012
Location: belgium
Junior Member
I try to get this form working. All works except the OLE tabpage.
When I click "write to word", the PC hangs and I get an error message on the java console (see below). I put in some debug messages in the from and the hangup is on the line
app := client_ole2.create_obj('word.application');
I already checked my configuration but can't find the problem.
Who can help ?

Thanks in advance


Exception in thread "AWT-EventQueue-2" java.lang.UnsatisfiedLinkError: no jacob-1.15-M4-x86 in java.library.path
at java.lang.ClassLoader.loadLibrary(Unknown Source)
at java.lang.Runtime.loadLibrary0(Unknown Source)
at java.lang.System.loadLibrary(Unknown Source)
at com.jacob.com.LibraryLoader.loadJacobLibrary(LibraryLoader.java:184)
at com.jacob.com.JacobObject.<clinit>(JacobObject.java:107)
at com.jacob.com.LibraryLoader.loadJacobLibrary(LibraryLoader.java:181)
at com.jacob.com.ComThread.<clinit>(ComThread.java:167)
at oracle.forms.webutil.ole.OleFunctions.create_obj(Unknown Source)
at oracle.forms.webutil.ole.OleFunctions.getProperty(Unknown Source)
at oracle.forms.handler.UICommon.onGet(Unknown Source)
at oracle.forms.engine.Runform.onGetHandler(Unknown Source)
at oracle.forms.engine.Runform.processMessage(Unknown Source)
at oracle.forms.engine.Runform.processSet(Unknown Source)
at oracle.forms.engine.Runform.onMessageReal(Unknown Source)
at oracle.forms.engine.Runform.onMessage(Unknown Source)
at oracle.forms.engine.Runform.processEventEnd(Unknown Source)
at oracle.ewt.lwAWT.LWComponent.redispatchEvent(Unknown Source)
at oracle.ewt.lwAWT.LWComponent.processEvent(Unknown Source)
at java.awt.Component.dispatchEventImpl(Unknown Source)
at java.awt.Container.dispatchEventImpl(Unknown Source)
at java.awt.Component.dispatchEvent(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue.dispatchEventImpl(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue.access$000(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue$1.run(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue$1.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.security.AccessControlContext$1.doIntersectionPrivilege(Unknown Source)
at java.security.AccessControlContext$1.doIntersectionPrivilege(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue$2.run(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue$2.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.security.AccessControlContext$1.doIntersectionPrivilege(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilters(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.run(Unknown Source)



Re: problem with webutil_demo [message #548028 is a reply to message #548017] Mon, 19 March 2012 13:13 Go to previous messageGo to next message
joy_division
Messages: 4530
Registered: February 2005
Location: East Coast USA
Senior Member
whoopy wrote on Mon, 19 March 2012 10:30

Exception in thread "AWT-EventQueue-2" java.lang.UnsatisfiedLinkError: no jacob-1.15-M4-x86 in java.library.path
	at java.lang.ClassLoader.loadLibrary(Unknown Source)



The first place i would look, although I am not too good with solving java errors, is that jacob is missing, wrong version webutil is not configured properly, or maybe formsweb.cfg is not configured properly.
Re: problem with webutil_demo [message #548591 is a reply to message #548017] Fri, 23 March 2012 05:44 Go to previous message
whoopy
Messages: 2
Registered: March 2012
Location: belgium
Junior Member
Apparently I had JACOB where needed but I needed a newer version : Jacob 1.15
Now the CLIENT_OLE2 works !
Previous Topic: Radio button missmatch values
Next Topic: Forms 10g. How to create pie chart in Excel sheet
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Oct 24 03:51:38 CDT 2014

Total time taken to generate the page: 0.09528 seconds