Home » RDBMS Server » Enterprise Manager » unable to login to OEM Grid (Oracle 11.2.0.2, AIX)
unable to login to OEM Grid [message #540167] Fri, 20 January 2012 09:15 Go to next message
lg123
Messages: 225
Registered: August 2008
Senior Member
I am able to login to the database as system user through putty session but I am unable to login using OEM grid control. I get the below error :

Database Error

ORA-01017: invalid username/password; logon denied

I know that we get this error if the user id or the password is invalid. But if the password is invalid, how come i am able to login through putty?
Re: unable to login to OEM Grid [message #540170 is a reply to message #540167] Fri, 20 January 2012 09:29 Go to previous messageGo to next message
BlackSwan
Messages: 21949
Registered: January 2009
Senior Member
>how come i am able to login through putty?
OS Authentication, perhaps


I don't know what you have.
I don't know what you do.
I don't know what you see.
It is really, Really, REALLY difficult to fix a problem that can not be seen.
use COPY & PASTE so we can see what you do & how Oracle responds.

It would be helpful if you followed Posting Guidelines - http://www.orafaq.com/forum/t/88153/0/
Re: unable to login to OEM Grid [message #540172 is a reply to message #540170] Fri, 20 January 2012 09:37 Go to previous messageGo to next message
lg123
Messages: 225
Registered: August 2008
Senior Member
I am attaching the picture here.


  • Attachment: Untitled.png
    (Size: 36.68KB, Downloaded 133 times)
Re: unable to login to OEM Grid [message #540175 is a reply to message #540172] Fri, 20 January 2012 09:41 Go to previous messageGo to next message
BlackSwan
Messages: 21949
Registered: January 2009
Senior Member
We have no proof that EM & putty are trying to connect to the same instance.

You have a mystery & we have no clues.
Oracle RDBMS is too dumb to lie.

When Oracle reports "ORA-01017: invalid username/password; logon denied", then I believe it.
Re: unable to login to OEM Grid [message #540184 is a reply to message #540172] Fri, 20 January 2012 10:07 Go to previous messageGo to next message
John Watson
Messages: 4090
Registered: January 2010
Location: Global Village
Senior Member
Your screen shot shows you trying to login to an ASM instance, it is highly unlikely that you have set up an ASM user called system. Are you confusing RDBMS instances and ASM instances?
Re: unable to login to OEM Grid [message #540200 is a reply to message #540184] Fri, 20 January 2012 11:57 Go to previous message
lg123
Messages: 225
Registered: August 2008
Senior Member
I understood now. The ASM instance is not running. That is why I couldn't login using sys or system user.
Previous Topic: top Activity
Next Topic: OEM Cloud control 12c...Installation
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Apr 20 08:52:11 CDT 2014

Total time taken to generate the page: 0.07636 seconds