Home » RDBMS Server » Security » auditing problem (auditing problem)
auditing problem [message #535890] Sat, 17 December 2011 03:42 Go to next message
hemant_khandare
Messages: 72
Registered: November 2011
Member
i enabled auditing by setting

audit_trail=db,extended in spfile,and restart the database and after that i issued command to audit as below :
audit select on emp by access;

but how to see audit log information(ie from which table),i checked dba_audit_trail but it doesnot have any record.

Kindly suggest.
Re: auditing problem [message #535913 is a reply to message #535890] Sat, 17 December 2011 08:10 Go to previous messageGo to next message
John Watson
Messages: 4689
Registered: January 2010
Location: Global Village
Senior Member
Are you sure you have enabled the audit trail? You need to cheeck this:
select value from v$parameter where name='audit_trail';

and have you actually enabled the auditing:
select owner,object_name from,sel DBA_OBJ_AUDIT_OPTS;

and lastly, have you selected from the table yet?

[update: one other possibility, are you testing this as SYS? If so, don't! Test it as some other user. To audit SYS, you need to set AUDIT_SYS_OPERATIONS.]

[Updated on: Sat, 17 December 2011 08:16]

Report message to a moderator

Re: auditing problem [message #535919 is a reply to message #535890] Sat, 17 December 2011 09:01 Go to previous messageGo to next message
Michel Cadot
Messages: 59425
Registered: March 2007
Location: Nanterre, France, http://...
Senior Member
Account Moderator
As you don't know what is the problem you CANNOT explain us what you exactly did and you CANNOT interpret it corectly, so use SQL*Plus and copy and paste your session, the WHOLE session.

Before, Please read OraFAQ Forum Guide and How to use [code] tags and make your code easier to read.
Make sure that lines of code do not exceed 80 characters when you format.
Indent the code, use code tags and align the columns in result.
Use the "Preview Message" button to verify.

Regards
Michel
Re: auditing problem [message #536381 is a reply to message #535919] Tue, 20 December 2011 10:42 Go to previous messageGo to next message
hemant_khandare
Messages: 72
Registered: November 2011
Member
I got my answer thanks for help
Re: auditing problem [message #536485 is a reply to message #536381] Wed, 21 December 2011 02:10 Go to previous message
Roachcoach
Messages: 1221
Registered: May 2010
Location: UK
Senior Member
hemant_khandare wrote on Tue, 20 December 2011 16:42
I got my answer thanks for help



What was it?

I've got 10p on running as SYS Wink
Previous Topic: User unable to login after password reset
Next Topic: FG Audit Sql_text Issue
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Oct 24 08:44:05 CDT 2014

Total time taken to generate the page: 0.05362 seconds