Home » Server Options » Data Guard » ora-03113 Network I/O when adding standby to broker (red hat, oracle 10.2.0.4)
ora-03113 Network I/O when adding standby to broker [message #535224] Tue, 13 December 2011 00:01 Go to next message
n2fontenay
Messages: 15
Registered: December 2011
Location: San Diego, CA
Junior Member
Hi.

I got a primary database which ships logs successfully to a standby database where it is applied successfully as well.

I can connect using the tns name defined for data guard (which are already used for log shipping) in sqlplus.

Yet, at the time of configuring data guard broker,

the command add database 'standby' connect identifier is 'to_standby'; fails.

Looking into drc<instance>.log, I see the error ora-03113 network I/O.

I haven't seen any error like that online and I can't explain why it does that when logs can ship already with the same connection identifier.

I have edited dest_2 with and without parameters LGWR and SYNC and reconfigured the broker without success. I've removed the configuration files and tried again.

I've checked that the password file is the same on both servers as well.

Nothing seems to work. Is there a parameter I'm missing somewhere.

Somebody has experienced something like that?

thank you in advance for your help.

*extend a hopeless hand*
Re: ora-03113 Network I/O when adding standby to broker [message #535318 is a reply to message #535224] Tue, 13 December 2011 08:59 Go to previous messageGo to next message
babuknb
Messages: 1731
Registered: December 2005
Location: NJ
Senior Member

how about tnsping response?
Re: ora-03113 Network I/O when adding standby to broker [message #535352 is a reply to message #535318] Tue, 13 December 2011 10:15 Go to previous messageGo to next message
n2fontenay
Messages: 15
Registered: December 2011
Location: San Diego, CA
Junior Member
tnsping works for tns names to_primary and to_standby on both servers.
Re: ora-03113 Network I/O when adding standby to broker [message #536990 is a reply to message #535352] Sun, 25 December 2011 13:26 Go to previous message
babuknb
Messages: 1731
Registered: December 2005
Location: NJ
Senior Member

Sorry for delay.

>>Looking into drc<instance>.log, I see the error ora-03113 network I/O.

It's should be network issue.

Previous Topic: changing primary DB password
Next Topic: Backups on Physical standby database
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Sep 22 01:46:46 CDT 2014

Total time taken to generate the page: 0.12751 seconds