Home » Other » Suggestions & Feedback » Slow forum response times
Slow forum response times [message #518846] Mon, 08 August 2011 01:52 Go to next message
Littlefoot
Messages: 19650
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Previously, it was because of the "old" server.

For the last few days, my OraFAQ pages open slowly - instead of (usual) 0.x seconds, it is now 1.5 (if I'm lucky), 7.5, 23.8 and similar. Does anyone of you experience similar issues?

I tried it on several computers (both home & work), so - unless all of them suffer from the same disease - is something wrong with OraFAQ itself?
Re: Slow forum response times [message #518849 is a reply to message #518846] Mon, 08 August 2011 01:56 Go to previous messageGo to next message
Michel Cadot
Messages: 59291
Registered: March 2007
Location: Nanterre, France, http://...
Senior Member
Account Moderator
I have the same issue (and with the same tests) and I was just thinking to warn Frank about this.
So as I'm not the only one, I will do it and point him to this topic for further information.

Note that this is not only the forum but the whole site: wiki, pm...

Regards
Michel

[Updated on: Mon, 08 August 2011 01:59]

Report message to a moderator

Re: Slow forum response times [message #518852 is a reply to message #518849] Mon, 08 August 2011 02:13 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 19650
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Wiki, right ... a few minutes ago I was checking the Forum statistics - took ages to open.
Re: Slow forum response times [message #518980 is a reply to message #518852] Mon, 08 August 2011 10:51 Go to previous messageGo to next message
Frank Naude
Messages: 4420
Registered: April 1998
Senior Member
I've done some forum maintenance and optimized the MySQL tables.
It looks a bit better now.
Re: Slow forum response times [message #518981 is a reply to message #518980] Mon, 08 August 2011 10:58 Go to previous messageGo to next message
Michel Cadot
Messages: 59291
Registered: March 2007
Location: Nanterre, France, http://...
Senior Member
Account Moderator
Yes, far much better.

Thanks
Michel
Re: Slow forum response times [message #519000 is a reply to message #518981] Mon, 08 August 2011 14:14 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 19650
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Light speed (if compared to previous state). Thanks!
Re: Slow forum response times [message #519138 is a reply to message #519000] Tue, 09 August 2011 13:24 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 19650
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Unfortunately, didn't last long (at least, over here). 11 seconds to open Forum homepage. 71 seconds (seventy one!) to open another page.

What do the others say?
Re: Slow forum response times [message #519140 is a reply to message #519138] Tue, 09 August 2011 13:38 Go to previous messageGo to next message
Michel Cadot
Messages: 59291
Registered: March 2007
Location: Nanterre, France, http://...
Senior Member
Account Moderator
Very strange, I started to experience that this morning (GMT time) and it was worse in the afternoon and after I PMed to Frank it goes back to subsecond response time, I still have now.

Regards
Michel
Re: Slow forum response times [message #519147 is a reply to message #519140] Wed, 10 August 2011 00:26 Go to previous message
Littlefoot
Messages: 19650
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Wednesday morning (CET), everything seems to be fine again.
Previous Topic: PM Email Notifications
Next Topic: Dodgy error checking in posts
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Oct 01 13:46:17 CDT 2014

Total time taken to generate the page: 0.11702 seconds