Home » Server Options » Streams & AQ » Capture process not capturing anything and not givng any error also (Oracle Database 10g Enterprise Edition Release 10.2.0.4.0 - 64bi)
Capture process not capturing anything and not givng any error also [message #457340] Mon, 24 May 2010 00:38 Go to next message
rajatratewal
Messages: 507
Registered: March 2008
Location: INDIA
Senior Member
Dear All,

Request your help in suggesting what has gone wrong in our streams environment.

Capture process is not capturing any changes performed in source DB. Suddenly, it has started showing this behavior, previously it was working fine.

V$streams_capture is showing state as "Capturing changes".

Dba_alert_hisotry and DBA_OUTSTANDING_ALERTS is also not showing any information for condition "MODULE_ID LIKE '%STREAMS%'",

Our DBA informed that following message was found in alert log "C001: long running txn detected, xid: 0x000b.005.000b7cf2".
Although nothing related to direct insert or direct path load has been done in LOB column of any table used in replication.

Will capture get impacted with changed happening in tables not used in replication ?

If yes, how we can resolve this ?

Please help.

Regards,
Rajat
Re: Capture process not capturing anything and not givng any error also [message #460652 is a reply to message #457340] Sun, 13 June 2010 21:38 Go to previous message
varunvir
Messages: 324
Registered: November 2007
Senior Member
how do you know capture process aint captuing the changes.
If V$streams_capture is showing state as "Capturing changes" It means it is captuing all the changes.Sometimes due to long running txn detected it takes some time to replicate on the destination though.
Will capture get impacted with changed happening in tables not used in replication ?
The answer for this is NO.
Regards,
Varun Punj,
Previous Topic: Error in Apply process
Next Topic: AQ
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Jul 25 04:45:14 CDT 2014

Total time taken to generate the page: 0.09770 seconds