Home » Developer & Programmer » Reports & Discoverer » Report Server Clarification (Reports Builder (9.0.4.2.0) Forms Builder (9.0.4.2.0) OS - Windows Vista)
Report Server Clarification [message #438563] Sun, 10 January 2010 23:33 Go to next message
shabar
Messages: 20
Registered: October 2009
Junior Member
Hi

I just want to clarify when we run reports in the local machine, (i.e. Call report from Forms)
what should be the report server(How to find there report server name). Do we have to do any configuration there. (For paper layout and Web layout)

How it change when deploy it in the report server in a separate machine?

rgds

Shabar
Re: Report Server Clarification [message #438578 is a reply to message #438563] Mon, 11 January 2010 01:20 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20892
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
You create the report server (on your PC) using the RWSERVER command. For example (at the command prompt):
rwserver server=my_rep_server start


In order to run the application on the web, I guess that you should use Application Server (with Reports and Forms services installed). Perhaps you'll find this document interesting: Integrating Oracle Reports in Oracle Forms Services applications.
Re: Report Server Clarification [message #438670 is a reply to message #438578] Mon, 11 January 2010 10:42 Go to previous messageGo to next message
shabar
Messages: 20
Registered: October 2009
Junior Member
Hi Littlefoot


Quote:

rwserver server=my_rep_server start


When I tried the above window shows with the message
Quote:

Report Server is starting up


And then gives the below alert
The procedure entry point psoasyn could not be located in the dynamic link library orapls10.dll


And after press OK then it it gives the below message
Quote:

Server is shutting down



What could be the reason

Rgds

Shabar
Re: Report Server Clarification [message #438672 is a reply to message #438670] Mon, 11 January 2010 12:37 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20892
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Find rwserver executable. Change working directory to the one that contains rwserver. Try again.

For example:
> cd c:\oracle\dev_suite\bin
> rwserver server=my_rep_server start
Re: Report Server Clarification [message #438751 is a reply to message #438672] Tue, 12 January 2010 01:18 Go to previous messageGo to next message
shabar
Messages: 20
Registered: October 2009
Junior Member
Thax Littlefoot

I was able to up the server as per your solution.. Smile

Further can you just clarify whether this is 'in process' server?

Because according to the docs there are 2 report servers i.e. in process and separate report server runs in its own process

But in process server starts only through report servlet. No need to execute a command.



rgds

Shabar
Re: Report Server Clarification [message #438757 is a reply to message #438751] Tue, 12 January 2010 01:36 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20892
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Sorry, I wouldn't know that (without reading the documentation, but I can't do that now. You could, though).
Re: Report Server Clarification [message #438916 is a reply to message #438757] Wed, 13 January 2010 00:51 Go to previous messageGo to next message
shabar
Messages: 20
Registered: October 2009
Junior Member
Hi Littlefoot

I insert the following code for report call

DECLARE
	repid REPORT_OBJECT;
	v_rep VARCHAR2(100);
	rep_status VARCHAR2(20);

BEGIN
repid := FIND_REPORT_OBJECT('REP_OBJ');
v_rep := RUN_REPORT_OBJECT(repid);
rep_status := REPORT_OBJECT_STATUS(v_rep);

SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(report_id,report_filename,'D:\Rep\rpt_authors.rdf');
				SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_EXECUTION_MODE,BATCH);				SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_COMM_MODE,ASYNCHRONOUS);				SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_DESTYPE,CACHE);				SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_DESFORMAT,'HTMLCC');				SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_SERVER,'repserver90');				SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_OTHER,'paramform=no'); 

		WHILE rep_status in ('RUNNING','OPENING_REPORT','ENQUEUED')
		LOOP
		rep_status := report_object_status(v_rep);
		END LOOP;
		message (v_rep);
		IF rep_status = 'FINISHED' THEN
		/*Display report in the browser*/
		WEB.SHOW_DOCUMENT('http://shabar-pc:8889/reports/rwservlet/getjobid'||
		substr(v_rep,instr(v_rep,'_',-1)+1)||'?'||'server=repserver90','_blank');
		ELSE
		message('Error when running report');
		END IF;

PAUSE;
END;




But I get the following error

FRM-41213: Unable to connect to the Report server repserver90.


(All runs in one machine)


Any solution....


Rgds


Shabar

[Updated on: Wed, 13 January 2010 00:57]

Report message to a moderator

Re: Report Server Clarification [message #438917 is a reply to message #438916] Wed, 13 January 2010 01:05 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20892
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Is there report server named "repserver90" created on your computer?
Re: Report Server Clarification [message #438936 is a reply to message #438917] Wed, 13 January 2010 02:36 Go to previous messageGo to next message
shabar
Messages: 20
Registered: October 2009
Junior Member

Hi Littlefoot

Quote:

Is there report server named "repserver90" created on your computer?


Yes. it's under the path
D:\DevSuiteHome\reports\conf


I guess this is not the in-process server.


rgds

Shabar
Re: Report Server Clarification [message #438940 is a reply to message #438936] Wed, 13 January 2010 03:04 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20892
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
In other words, did you
> rwserver server=repserver90 start
Re: Report Server Clarification [message #438951 is a reply to message #438940] Wed, 13 January 2010 03:18 Go to previous messageGo to next message
shabar
Messages: 20
Registered: October 2009
Junior Member
yes

Can we apply both below methods to call paper layout or web lay out

1. WEB.SHOW_DOCUMENT()
2. RUN_REPORT_OBJECT()


rgds


Shabar

[Updated on: Wed, 13 January 2010 03:27]

Report message to a moderator

Re: Report Server Clarification [message #438961 is a reply to message #438951] Wed, 13 January 2010 04:01 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20892
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
WEB.SHOW_DOCUMENT seems to be preferred option (at least, that's what I've learned from David (djmartin) at Forms forum.
Re: Report Server Clarification [message #439222 is a reply to message #438961] Fri, 15 January 2010 00:58 Go to previous messageGo to next message
shabar
Messages: 20
Registered: October 2009
Junior Member
Hi Littelefoot

But I I opened the report from Report Builder then I can run the report and get the paper lay out without any error.



Rgds

Shabar
icon14.gif  Re: Report Server Clarification [message #439408 is a reply to message #439222] Sat, 16 January 2010 04:35 Go to previous messageGo to next message
shabar
Messages: 20
Registered: October 2009
Junior Member
Hi

I changed the code as follows and was able to open the report on the browser.

DECLARE
	repid REPORT_OBJECT;
	v_rep VARCHAR2(100);
	rep_status VARCHAR2(20);

BEGIN
repid := FIND_REPORT_OBJECT('REP_OBJ');

SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(report_id,report_filename,'D:\Rep\rpt_authors.rdf');
				SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_EXECUTION_MODE,BATCH);				SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_COMM_MODE,ASYNCHRONOUS);				SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_DESTYPE,CACHE);				SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_DESFORMAT,'HTML');				SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_SERVER,'repserver90');				SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_OTHER,'paramform=no'); 

v_rep := RUN_REPORT_OBJECT(repid);
rep_status := REPORT_OBJECT_STATUS(v_rep);

		WHILE rep_status in ('RUNNING','OPENING_REPORT','ENQUEUED')
		LOOP
		rep_status := report_object_status(v_rep);
		END LOOP;
		message (v_rep);
		IF rep_status = 'FINISHED' THEN
		/*Display report in the browser*/
		WEB.SHOW_DOCUMENT('http://shabar-pc:8889/reports/rwservlet/getjobid'||
		substr(v_rep,instr(v_rep,'_',-1)+1)||'?'||'server=repserver90','_blank');
		ELSE
		message('Error when running report');
		END IF;


END;



There I changed the code position of run_object_status

and changed report_desformat to 'HTML'



Thax littlefoot for your time. Smile


Rgds

Shabar

[Updated on: Sat, 16 January 2010 04:37]

Report message to a moderator

Re: Report Server Clarification [message #439409 is a reply to message #439408] Sat, 16 January 2010 04:46 Go to previous message
Michel Cadot
Messages: 64106
Registered: March 2007
Location: Nanterre, France, http://...
Senior Member
Account Moderator
Reported message
Reported By: shabar On: Sat, 16 January 2010 11:40 In: Developer & Programmer » Reports & Discoverer » Report Server Clarification
Reason Hi How to close a post in the forum and make it as resolved. Thanx Rgds Shabar


Just reply to the answer that solves your problem telling it solves it.
If there is no reply that directly answers your problem, post the solution you found.

By the way, if ask something using "Report message to a moderator" link but disable PM it is hard to answer you directly.

Regards
Michel

[Updated on: Sat, 16 January 2010 04:49]

Report message to a moderator

Previous Topic: Run_Report_Object( ) Error
Next Topic: creating a parameter to pull ALL records or one in reports
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Dec 05 02:51:07 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.04592 seconds