Home » Developer & Programmer » Forms » log on erro
log on erro [message #434532] Wed, 09 December 2009 10:11 Go to next message
sambhajiy
Messages: 4
Registered: December 2009
Junior Member
I have simple form with one table and one block.
I have one LOV.
This form worked fine till I used the on-logon trigger.
I get these error
FRM - 40502
FRM - 40514

Please help
Re: log on erro [message #434556 is a reply to message #434532] Wed, 09 December 2009 12:46 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20827
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Remove on-logon trigger and it will work fine again.

Or, fix errors you got. What do they mean? Check in Forms Online Help System (it appears that you have failed to connect to the database and, consequentially, are unable to read from list of values).
Re: log on erro [message #434559 is a reply to message #434556] Wed, 09 December 2009 12:57 Go to previous messageGo to next message
sambhajiy
Messages: 4
Registered: December 2009
Junior Member
Thanks for the help.
I tried hardpunching the username,password and connect string,
and it worked.
Re: log on erro [message #434576 is a reply to message #434559] Wed, 09 December 2009 15:13 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20827
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Is that a good idea? Will you modify this form (and, possibly, a few others) every time password changes? (You DO change passwords periodically, don't you?) Why wouldn't you let users enter their credentials upon logging onto the application?
Re: log on erro [message #434580 is a reply to message #434576] Wed, 09 December 2009 15:46 Go to previous messageGo to next message
sambhajiy
Messages: 4
Registered: December 2009
Junior Member
I do know it was not good idea.
So I did change back to implicit login.

I have come accross another problem now,
I cannot figure out as how to run the form in the debug mode.
I really appreciate your valuable input.

I looking forward to a good experience in this forum, as you will see I just joined the forum

Thanks anayway

Re: log on erro [message #434654 is a reply to message #434580] Thu, 10 December 2009 02:32 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20827
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Which Forms version do you use? I'm on 10g so - if it is your version too - here's "how to": in one of PL/SQL units (such as triggers, procedures), right click left editor margin and insert a breakpoint. Then run form in debug mode (check the screenshot).

./fa/7119/0/

If you are on 6i, I *think* that it doesn't have debug option, so you'll have to debug it "manually" (insert MESSAGE commands into the code so that you could follow code flow, variables' values etc.).
Re: log on erro [message #434726 is a reply to message #434654] Thu, 10 December 2009 07:08 Go to previous message
sambhajiy
Messages: 4
Registered: December 2009
Junior Member
Yes I am using 10 g.
I tried it, but I am getting some error messages.
But I'll give it a shot and try to figure out what the problem is
or else I know I can get back to you.

Is there any change required in the formsweb.cfg

But I could not see the snapshot that you sent.

I'll try today and give you a response.

Thanks,

Sambhaji
Previous Topic: saving file
Next Topic: how to add callendar in Report 6i urgent!!!!!!pls
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Oct 01 05:56:34 CDT 2016

Total time taken to generate the page: 0.12902 seconds