Home » Server Options » RAC & Failsafe » CRS not starting up (Oracle 10g, Linux x86-64)
CRS not starting up [message #426665] Sun, 18 October 2009 07:44 Go to next message
arunshrish
Messages: 74
Registered: May 2008
Location: Chennai
Member
Hi All,

I have here an issue that I am facing newly. I am not able to startup the CRS . ie., the ./crsctl start crs command executes successfully but CRS as such is not starting when issue the command ./crsctl check crs. (It is showing the Failure to contact message)

When I checked the log files I found the following can anyone please loook into this and kindly help me out?

CSSD Log:
~~~~~~~~~

[ CSSD]2009-10-14 06:51:47.057 [1262557536] >WARNING:
clssnmReconfigThread: state(1) clusterState(0) exit
[ CSSD]2009-10-14 06:51:47.057 [1262557536] >ERROR:
###################################
[ CSSD]2009-10-14 06:51:47.057 [1262557536] >ERROR: clssscExit:
CSSD aborting
[ CSSD]2009-10-14 06:51:47.057 [1262557536] >ERROR:
###################################
[ CSSD]--- DUMP GROCK STATE DB ---
[ CSSD]--- END OF GROCK STATE DUMP ---
[ CSSD]2009-10-14 06:51:47.078 [1262557536] >TRACE: clssscctx:
dump of 0x0x5e2090, len 4392
[ CSSD]2009-10-14 06:51:47.078 [1262557536] >TRACE: 0x0x5e2090 b0
d9 6a 00 00 00 00 00 - c0 5c 64 00 00 00 00 00 ..j......\d.....




CRSD log:
~~~~~~~~~

2009-10-14 07:34:29.626: [ CSSCLNT][2541506112]clsssInitNative: connect failed, rc 9

2009-10-14 07:34:29.627: [ CRSRTI][2541506112]0CSS is not ready.
Received status 3 from CSS. Waiting for good status ..

2009-10-14 07:34:31.055: [ COMMCRS][1084229984]clsc_connect: (0xb7a660) no listener at (ADDRESS=(PROTOCOL=ipc)(KEY=OCSSD_LL_wtcifdwhp10_crs))

2009-10-14 07:34:31.055: [ CSSCLNT][2541506112]clsssInitNative: connect failed, rc 9

2009-10-14 07:34:31.056: [ CRSRTI][2541506112]0CSS is not ready.
Received status 3 from CSS. Waiting for good status ..

2009-10-14 07:34:32.057: [ CRSD][2541506112][PANIC]0CRSD exiting:
Could not init the CSS context
2009-10-14 07:34:32.057: [ CRSD][2541506112]0Done.


Thanks in advance!

Regards,
Arun.
Re: CRS not starting up [message #426774 is a reply to message #426665] Mon, 19 October 2009 09:54 Go to previous messageGo to next message
babuknb
Messages: 1717
Registered: December 2005
Location: NJ
Senior Member

Hello Arun,

Your database/cluster 4 digit version please.

Babu

[Updated on: Mon, 19 October 2009 09:55]

Report message to a moderator

Re: CRS not starting up [message #427016 is a reply to message #426665] Tue, 20 October 2009 10:36 Go to previous messageGo to next message
arunshrish
Messages: 74
Registered: May 2008
Location: Chennai
Member
Hi Babu,

Please find the version,
CRS software version on node [wtcifdwhp10] is [10.2.0.4.0]
Re: CRS not starting up [message #427040 is a reply to message #427016] Tue, 20 October 2009 13:51 Go to previous message
babuknb
Messages: 1717
Registered: December 2005
Location: NJ
Senior Member

$ORACLE_CRS_HOME/bin/diagcollection.pl


Upload all trace file.

- Babu
Previous Topic: tablespace usage
Next Topic: 10g RAC using OCFS
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Jul 24 03:53:05 CDT 2014

Total time taken to generate the page: 1.42994 seconds