Home » Server Options » RAC & Failsafe » Cluster Installation Error: Not connecting via private node (Oracle 10gR2 RAC, Clusterware, VMware Server, Linux)
Cluster Installation Error: Not connecting via private node [message #423699] Sat, 26 September 2009 14:14 Go to next message
efachim
Messages: 42
Registered: July 2008
Member
Hi,

I am trying to install Oracle 10g Clusterware on a VMWare two node cluster.

Before starting to install the clusterware, I made sure the equivalency check passes. Also I can ping from one node to the other using the node names rac1 and rac2, and with the vips - rac1-vip and rac2-vip. However, I cannot ping the nodes, using the private IP names - rac1-priv and rac2-priv.

I have checked both the /etc/hosts and they are all setup appropriately, as shown below. Is there something that I have not set up properly? Thanks in advance...

For RAC1

# Do not remove the following line, or various programs
# that require network functionality will fail.

127.0.0.1	rac1.com	rac1	localhost.localdomain	localhost

192.168.1.68    rac1.com        rac1
10.10.10.25     rac1-priv.com   rac1-priv
192.168.1.134   rac1-vip.com    rac1-vip

192.168.1.70    rac2.com        rac2
10.10.10.26     rac2-priv.com   rac2-priv
192.168.1.135   rac2-vip.com    rac2-vip


FOR RAC2
# Do not remove the following line, or various programs
# that require network functionality will fail.

127.0.0.1	rac2.com	rac2	localhost.localdomain	localhost

192.168.1.68    rac1.com        rac1
10.10.10.25     rac1-priv.com   rac1-priv
192.168.1.134   rac1-vip.com    rac1-vip

192.168.1.70    rac2.com        rac2
10.10.10.26     rac2-priv.com   rac2-priv
192.168.1.135   rac2-vip.com    rac2-vip
Re: Cluster Installation Error: Not connecting via private node [message #423703 is a reply to message #423699] Sat, 26 September 2009 17:51 Go to previous messageGo to next message
BlackSwan
Messages: 23146
Registered: January 2009
Senior Member
>However, I cannot ping the nodes, using the private IP names - rac1-priv and rac2-priv.
If you say so.

I can not make my red car & blue car go.
Please tell me how to make my cars go when green & yellow car go.


Posting Guidelines direct you to use CUT & PASTE so we can see exactly what you do & how OS responds.

Post results from

cluvfy

from both systems

[Updated on: Sat, 26 September 2009 17:55]

Report message to a moderator

Re: Cluster Installation Error: Not connecting via private node [message #423814 is a reply to message #423703] Mon, 28 September 2009 07:48 Go to previous message
babuknb
Messages: 1734
Registered: December 2005
Location: NJ
Senior Member

Oaky. From any one of this node execute the below script & let us know.

./cluvfy stage -pre crsinst -n rac1,rac2 -verbose

[Updated on: Mon, 28 September 2009 07:48]

Report message to a moderator

Previous Topic: RAC ON 11g Release 2
Next Topic: RAC failover question
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Dec 18 22:07:35 CST 2014

Total time taken to generate the page: 0.05290 seconds