Home » Developer & Programmer » Forms » Invoking mail from Forms 6i by user login (Oracle forms & reports 6i, Oracle-9i, DB Server-W2003, Client-WXP)
Invoking mail from Forms 6i by user login [message #421453] Tue, 08 September 2009 06:45 Go to next message
ht_maya
Messages: 16
Registered: April 2009
Location: ORISSA, INDIA
Junior Member
Sir,

I have created a form with a push button named Email. In the when-button-pressed event, i have written following code; so that one report(pdf format from oracle reports) is coming as an attachment in the outlook mail & everything is working fine. But it is running fine in administrator login/rights. But in plane user login, the outlook is not getting invoked. Please help me to solve this problem.

Code:


DECLARE
parm_pl_id ParamList;
lvch_name VARCHAR2(10) := 'tempdata';
VC_E_MAIL VARCHAR2(1000);
STATUS VARCHAR2(1);

BEGIN
SELECT STATUS INTO STATUS FROM ACR_HEADER
WHERE ACR_NO=:ACR_HEADER.ACR_NO
AND ACR_DATE=:ACR_HEADER.ACR_DATE;

IF status = 'G' THEN
message('You can Mail after Approval of ACR');
message('You can Mail after Approval of ACR');
raise form_trigger_failure;
END IF;


parm_pl_id := Get_Parameter_List(lvch_name);
IF NOT Id_Null(parm_pl_id) THEN
DESTROY_PARAMETER_LIST(parm_pl_id);
END IF;

-- VC_E_MAIL:='mbehera@paraphos.com';

parm_pl_id:= Create_Parameter_List(lvch_name);
Add_Parameter(parm_pl_id,'p_acr_no',TEXT_PARAMETER,:acr_header.acr_no);
ADD_Parameter(parm_pl_id,'PARAMFORM',TEXT_PARAMETER,'YES');
Add_Parameter(parm_pl_id,'desname',text_parameter,VC_E_MAIL);
Add_Parameter(parm_pl_id,'destype',text_parameter,'Mail');
Add_Parameter(parm_pl_id,'desformat',TEXT_PARAMETER,'pdf');
Run_Product(REPORTS,'acr_aprvd',SYNCHRONOUS,RUNTIME,FILESYSTEM,parm_pl_id,NULL);
end;


Thanks & Best Regards,

M Behera


[EDITED by LF: specified product version after topics have being merged]

[Updated on: Tue, 08 September 2009 07:16] by Moderator

Report message to a moderator

Re: Invoking mail from Forms 6i by user login [message #421971 is a reply to message #421453] Sat, 12 September 2009 10:48 Go to previous message
Kevin Meade
Messages: 2101
Registered: December 1999
Location: Connecticut USA
Senior Member
I am guessing but based on your description, sounds like a privileges issue at the OS level.

Check you system logs for more information to see if you are getting an error of some kind or violating a security setting.

Good luck, Kevin
Previous Topic: From Shuts down after entering username, password and database
Next Topic: system generated number
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Dec 06 12:31:50 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.17699 seconds