Home » Developer & Programmer » Forms » Missing or invalid value for baseHTML parameter !!!
Missing or invalid value for baseHTML parameter !!! [message #415136] Sat, 25 July 2009 03:56 Go to next message
Hany Freedom
Messages: 256
Registered: May 2007
Location: Egypt
Senior Member

after installing "Oracle Forms 10g Sample Code" from


and after I success on installing it , I encounter by this error when I try to enter Runtime

500 Internal Server Error
Forms Servlet Error.
Missing or invalid value for baseHTML parameter.
Please check the servlet configuration to make sure this value specifies a valid file.

is there any clue to solve this problem ?

I'm working on Oracle DB & Developer 10g , and my OS : Vista SP2
Re: Missing or invalid value for baseHTML parameter !!! [message #415287 is a reply to message #415136] Mon, 27 July 2009 01:20 Go to previous message
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Before you downloaded these demos, were you able to run the 'test' form? What error messages are you receiving? Search this forum for 'baseHTML', I think someone has posted the whole of their file in a thread. Is yours different? Verify that you do not have a 'space' character in the name of any of YOUR Oracle Forms directories.

Previous Topic: Upgrade Form6i to Form9i
Next Topic: how to fix 500 Internal server Error?
Goto Forum:

Current Time: Fri Oct 21 21:17:22 CDT 2016

Total time taken to generate the page: 0.09444 seconds