Home » Developer & Programmer » JDeveloper, Java & XML » build problem (Oracle JDeveloper 11G)
icon4.gif  build problem [message #408149] Sun, 14 June 2009 21:41 Go to next message
aminah
Messages: 13
Registered: June 2009
Junior Member
hey there!(:

i'm new to this forum thingy..i'm having some problems with my application. and i need someone's help to solve this..

anyone who knows the solution pls do guide me..thank you!(:

the problem is, i have got this project which i downloaded called infrastructure..i have opened this application in my oracle jdeveloper 11g..

and i was suppose to modify the build.properties file :

i was suppose to change all this fields which are in bold,
# Base Directory for library lookup
jdeveloper.home= C:\JDeveloper\mywork\Infrastructure
src.home=..//..


# JDBC info used to create Schema
jdbc.driver=oracle.jdbc.OracleDriver
jdbc.urlBase=jdbc:oracle:thin:@localhost
jdbc.port=1521
jdbc.sid=ORCL


i've changed it respectively..and then i had to build the build.xml file..and so i did by clicking on the "run ant target" and build all..but in the console output, i get and error message saying build failed..and the error is
: BUILD FAILED
C:\JDeveloper\mywork\Infrastructure\Ant\build.xml:52: The following error occurred while executing this line:
C:\JDeveloper\mywork\Infrastructure\DBSchema\build.xml:91: The following error occurred while executing this line:
C:\JDeveloper\mywork\Infrastructure\DBSchema\build.xml:56: The following error occurred while executing this line:
C:\JDeveloper\mywork\Infrastructure\DBSchema\build.xml:28: C:\JDeveloper\mywork\Infrastructure\Ant\wlserver_10.3\server\lib not found.
Total time: 2 seconds


i cant figure out the problem..please help me someone..thank you!(:
Re: build problem [message #408156 is a reply to message #408149] Sun, 14 June 2009 23:45 Go to previous messageGo to next message
Frank
Messages: 7877
Registered: March 2000
Senior Member
Can you find any Ant/wlserver_10_3/server/lib directory outside your made-up directory?
The lib-search path is typically NOT you working directory
Re: build problem [message #408175 is a reply to message #408156] Mon, 15 June 2009 00:55 Go to previous messageGo to next message
aminah
Messages: 13
Registered: June 2009
Junior Member
nope..i cant find that directory..i'm not sure why..
Re: build problem [message #408209 is a reply to message #408175] Mon, 15 June 2009 05:50 Go to previous messageGo to next message
Frank
Messages: 7877
Registered: March 2000
Senior Member
Where did you get this example & instructions from?

Never mind, think I found it.
Did you see this thread?
Still, looks kinda weird to have jdeveloper.home point to your working dir; should (in my not so humble opinion) point to jdeveloper's program dir.

[Updated on: Mon, 15 June 2009 05:52]

Report message to a moderator

Re: build problem [message #408353 is a reply to message #408149] Mon, 15 June 2009 20:43 Go to previous messageGo to next message
aminah
Messages: 13
Registered: June 2009
Junior Member
this is where i got the tutorial : oracle.com/technology/obe/obe11jdev/11/bus_serv1/developbusinessservices.html

i also tried the jdevelopers program dir like this :
jdeveloper.home=C:\Oracle\Middleware\jdeveloper

but there is still problem..it still shows build failed..
Re: build problem [message #408384 is a reply to message #408353] Tue, 16 June 2009 01:26 Go to previous messageGo to next message
Frank
Messages: 7877
Registered: March 2000
Senior Member
Did you read the thread I gave you? Note the notation of the directory
Re: build problem [message #408434 is a reply to message #408149] Tue, 16 June 2009 03:50 Go to previous message
aminah
Messages: 13
Registered: June 2009
Junior Member
hey ya..i managed to solve the issue already..
thanks alot for your guidance and help..!
really appreciated..(:
Previous Topic: how to start developing with JDeveloper
Next Topic: How to retrieve XML tag using sql
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Aug 22 17:17:51 CDT 2014

Total time taken to generate the page: 0.20135 seconds