Home » RDBMS Server » Enterprise Manager » Error while trying to start emctl DBconsole (10.2.0.3 / Solaris 10)
Error while trying to start emctl DBconsole [message #406830] Sat, 06 June 2009 03:33 Go to next message
kudur_kv
Messages: 75
Registered: February 2005
Member
Hi When I try to start the emctl on my server i get this error - OC4J configuration issue - /u01/app/oracle/product/10g/OC4J_DBConsole_localhost_test1 not found.

Any advice on how to move forward will be very useful.

Thank you
Re: Error while trying to start emctl DBconsole [message #406852 is a reply to message #406830] Sat, 06 June 2009 10:38 Go to previous messageGo to next message
babuknb
Messages: 1703
Registered: December 2005
Location: NJ
Senior Member

Try this..

set sid & your oracle home

Quote:
emca -config dbcontrol db -repos recreate


Babu

[Updated on: Sat, 06 June 2009 10:39]

Report message to a moderator

Re: Error while trying to start emctl DBconsole [message #408319 is a reply to message #406830] Mon, 15 June 2009 14:21 Go to previous messageGo to next message
amitzil
Messages: 9
Registered: June 2009
Junior Member
Hi,
Like Babu said, you can recreate the dbconsole configuration (by "emca -config dbcontrol db -repos recreate" or "emca -deconfig dbcontrol db -repos drop" then "emca -config dbcontrol db -repos create")

I just wanted to add that this happens usually when changing network configuration. For example, if you installed a database on a laptop and created the dbcosnole while it was connected to a network, you will have problems to start the dbconsole if the laptop is not connected to any network.

Liron Amitzi
Senior DBA consultant
Re: Error while trying to start emctl DBconsole [message #408336 is a reply to message #408319] Mon, 15 June 2009 15:43 Go to previous messageGo to next message
babuknb
Messages: 1703
Registered: December 2005
Location: NJ
Senior Member

>>Hi When I try to start the emctl on my server i get this error - OC4J configuration issue - /u01/app/oracle/product/10g/OC4J_DBConsole_localhost_test1 not found


Confirm emctl status ..

>>I just wanted to add that this happens usually when changing network configuration

Hello, Can you confirm me; If I'm wrong; If emca not configured then also we'll get this error. I'm right.

Thanks

Re: Error while trying to start emctl DBconsole [message #412906 is a reply to message #408336] Mon, 13 July 2009 06:27 Go to previous messageGo to next message
kudur_kv
Messages: 75
Registered: February 2005
Member
Hi,

sorry the delay in replying.

Yes. You are right.
We need to create the repository first with the
'$emca -repos create' command
Then
'$emca -config dbcontrol db' will complete the job.

Thank you.
KV.
Re: Error while trying to start emctl DBconsole [message #412941 is a reply to message #412906] Mon, 13 July 2009 09:02 Go to previous message
babuknb
Messages: 1703
Registered: December 2005
Location: NJ
Senior Member


Great. Thanks for your feedback. Smile

Babu
Previous Topic: 10g Grid Control
Next Topic: OEM Startup Problem.
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Apr 19 10:55:13 CDT 2014

Total time taken to generate the page: 0.07462 seconds