Home » Developer & Programmer » Reports & Discoverer » Webservice Data Source Plugin for Reports (Dev Suite 10g, Rep Builder 10.1.2.0.2 (on: Win XP SP3))
Webservice Data Source Plugin for Reports [message #406515] Thu, 04 June 2009 06:44 Go to next message
rm_mainframe
Messages: 8
Registered: October 2008
Location: Liverpool, UK
Junior Member
Hi there,

I'm trying to retrieve data from a webservice to place on my oracle report, using Oracle's Webservice Data Source Plugin for Reports:

http://www.oracle.com/technology/products/reports/pluginxchange/index.html

I believe that my setup is OK, I've followed the directions from here:
http://www.oracle.com/technology/products/reports/pluginxchange/plugins/datasource/webservicePDS/readme.html

ie:
the soap.jar, WsPDS.jar and jdev-rt.jar files are all present in C:\Frs1002\reports\jlib
All three files and the above location are in my REPORTS_CLASSPATH registry setting.
I've also added in the line to my cauprefs.ora file as required:
"oracle.reports.plugin.datasource.wspds.WSDataSourceFactory",

But...

When using the report wizard everything runs fine just as the oracle supplied example, until it asks me for a WSDL file:
As an example I'm using one from Amazon.com, (just to show that there is nothing wrong with the link):
http://webservices.amazon.com/AWSECommerceService/UK/AWSECommerceService.wsdl

Click Next, and wa-la! Nothing happens.

Has anyone else had this issue?
Does anyone else use WebService data in their reports with success? Is the problem that this seems to be a Reports9i Plugin?

Please see the attached pic.

Any suggestions or assistance appreciated.

Ron.


./fa/6314/0/
Re: Webservice Data Source Plugin for Reports [message #406537 is a reply to message #406515] Thu, 04 June 2009 08:26 Go to previous message
rm_mainframe
Messages: 8
Registered: October 2008
Location: Liverpool, UK
Junior Member
One other item of troubleshooting information that I didn't mention is that I don't use a proxy to connect to the internet, thus, I haven't set up the forms report builder with a proxy either.

I did however, try this:

I connect to the internet using a gateway, so looking at the instructions, I added the gateway's ip address to:
C:\Frs1002\reports\conf\proxyinfo.xml
<proxyServer name="xx.xx.xx.xx" port="80" protocol="all"/>

When I enable this through the C:\Frs1002\reports\conf\rwbuilder.conf file

I get the following error when I click on Query Definition: WSPDS-100 Error while extracting Config File! null

Putting two and two together, the WebService Pluggable data source seems to be looking for a configuration file. A config file isn't supplied anywhere in the ZIP supplied by Oracle, it's all JAR files. Help!

Suggestions?

Ron.
Previous Topic: Compile Oracle Graphics thru Command Line
Next Topic: REP-50159 Error When Mail
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Dec 06 04:39:32 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.09337 seconds