Home » Developer & Programmer » Reports & Discoverer » how to run the report? (Oracle 9i, Reports 10g R2)
how to run the report? [message #406069] Tue, 02 June 2009 00:51 Go to next message
mm_kanish05
Messages: 487
Registered: January 2007
Location: Chennai
Senior Member

Report not running?

I am calling the report via forms, In application server i had recompiled the reports in two different format too.

1. myreports.rep
2. myreports.jsp

I have called the report from the menu and i used code like below

Declare
	 V_id Varchar2(100);
Begin
    V_id := Run_Report_Object('myreports');
End;


but i am getting following error.

Frm-41219:Cannot find report:Invalid ID.


and subsequently an another too.

Frm-40738:Argument 1 to builtin RUN_REPORT_OBJECT cannot be null.


./fa/6302/0/

please guide me

kanish
  • Attachment: sample.PNG
    (Size: 25.71KB, Downloaded 515 times)
Re: how to run the report? [message #406070 is a reply to message #406069] Tue, 02 June 2009 00:57 Go to previous messageGo to next message
vamsi kasina
Messages: 2107
Registered: October 2003
Location: Riyadh, Saudi Arabia
Senior Member
Search the Forum for run_report_object.

By
Vamsi
Re: how to run the report? [message #406089 is a reply to message #406069] Tue, 02 June 2009 03:15 Go to previous messageGo to next message
alok.singh
Messages: 4
Registered: January 2009
Location: PUNE
Junior Member

Modify your code like below :-
DECLARE
repid REPORT_OBJECT;
v_rep VARCHAR2(100);
rep_status varchar2(20);
BEGIN
repid := find_report_object(myreports');
v_rep := RUN_REPORT_OBJECT(repid);

END;

I think it should work.
By the way On which trigger you are writing the code?
Re: how to run the report? [message #406108 is a reply to message #406069] Tue, 02 June 2009 04:52 Go to previous messageGo to next message
mm_kanish05
Messages: 487
Registered: January 2007
Location: Chennai
Senior Member

Your code also getting same error.

* Via Menu I am Calling

kanish

[Updated on: Tue, 02 June 2009 05:05]

Report message to a moderator

Re: how to run the report? [message #406231 is a reply to message #406108] Tue, 02 June 2009 23:10 Go to previous messageGo to next message
vamsi kasina
Messages: 2107
Registered: October 2003
Location: Riyadh, Saudi Arabia
Senior Member
Quote:
repid := find_report_object('myreports');
which means the above is giving null.
Check whether the rdf is in correct path.

By
Vamsi
Re: how to run the report? [message #406236 is a reply to message #406069] Tue, 02 June 2009 23:39 Go to previous messageGo to next message
mm_kanish05
Messages: 487
Registered: January 2007
Location: Chennai
Senior Member

Thanks for reply first,

I using Forms 10g R2, i store the recompile version in Application server.

Now i only created the Forms_path = ORACLE_HOME/FORMS/MYAPPS , under that directory only i placed my myreport.rep,myreport.jsp files.

Note: I am calling the report throug menu using the eariler posting code.

In my eariler version 6i (2 tier) when i call the report it invoke parameter form. will 10g also behave same like 6i?

my question:

1. Should i want to create any Report_Path, Report_classpath ? if yes ,where should i ?

please guide me.

Kanish
Re: how to run the report? [message #406238 is a reply to message #406236] Tue, 02 June 2009 23:46 Go to previous message
vamsi kasina
Messages: 2107
Registered: October 2003
Location: Riyadh, Saudi Arabia
Senior Member
Lets try this way.
First try to put rdf instead of rep in forms_path.
If that doesn't work then put the rdf in reports_path. As you are using reports, I think it is already available, no need to create.

For your second question, if you check the link in my first post, it will tell you how to pass the parameters to the report.
If you don't pass, I think the parameter form will open up. I don't think the behaviour has been changed in 10g.

By
Vamsi
Previous Topic: PRT File
Next Topic: button in report
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Dec 09 17:34:53 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.30148 seconds