Home » Developer & Programmer » Forms » Running form 10g (automatically Close I Explorer) (developer suit 10g, Database 10g window 2003 server )
Running form 10g (automatically Close I Explorer) [message #399211] Tue, 21 April 2009 02:26 Go to next message
shahzaib_4vip@hotmail.com
Messages: 376
Registered: December 2008
Location: karachi
Senior Member
Att all

when i run my oracle form its automatically close my browser and when i run my form trough firefox its give me error

We're Sorry

Firefox had a problem and crashed. We'll try to restore your tabs and windows when it restarts.

To help us diagnose and fix the problem, you can send us a crash report.


what can i do ?


Thanks


Shahzaib ismail
Re: Running form 10g (automatically Close I Explorer) [message #399218 is a reply to message #399211] Tue, 21 April 2009 03:01 Go to previous messageGo to next message
mm_kanish05
Messages: 487
Registered: January 2007
Location: Chennai
Senior Member

uninstall and Reinstall Jinit again

and check edit menu --preference on runtime tab

check this below items

Application server Url

Web broswer location to be i-explore location.

run again

kanish
Re: Running form 10g (automatically Close I Explorer) [message #399276 is a reply to message #399211] Tue, 21 April 2009 06:55 Go to previous messageGo to next message
shahzaib_4vip@hotmail.com
Messages: 376
Registered: December 2008
Location: karachi
Senior Member
@Kanish


I Already did but its not affect

i think this problem accrue due to window server 2003 or when i run its open internet explorer with this address

//http:127.0.0.1




I am fail to understand why its happen
Re: Running form 10g (automatically Close I Explorer) [message #399594 is a reply to message #399211] Thu, 23 April 2009 02:05 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Is this your first form?

Can you run the 10g supplied 'test' form?

David
Re: Running form 10g (automatically Close I Explorer) [message #399610 is a reply to message #399211] Thu, 23 April 2009 02:42 Go to previous messageGo to next message
shahzaib_4vip@hotmail.com
Messages: 376
Registered: December 2008
Location: karachi
Senior Member
Thanks for your reply David


Its my first form

and i am unable to run test form


Please advice


Thanks

Shahzaib
Re: Running form 10g (automatically Close I Explorer) [message #399614 is a reply to message #399610] Thu, 23 April 2009 02:44 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Have your started the OC4J?

David
Re: Running form 10g (automatically Close I Explorer) [message #399617 is a reply to message #399211] Thu, 23 April 2009 02:48 Go to previous messageGo to next message
shahzaib_4vip@hotmail.com
Messages: 376
Registered: December 2008
Location: karachi
Senior Member
Yes i already start


Shahzaib
Re: Running form 10g (automatically Close I Explorer) [message #399618 is a reply to message #399617] Thu, 23 April 2009 02:50 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Did you do a Ctrl-Shft-k (compile All) and a Ctrl-T (generate) before pressing the run form button?

David
Re: Running form 10g (automatically Close I Explorer) [message #399622 is a reply to message #399211] Thu, 23 April 2009 02:54 Go to previous messageGo to next message
shahzaib_4vip@hotmail.com
Messages: 376
Registered: December 2008
Location: karachi
Senior Member
its work but given me error TNS Protocol Adopter Failure?


Shahzaib
Re: Running form 10g (automatically Close I Explorer) [message #399845 is a reply to message #399211] Fri, 24 April 2009 04:47 Go to previous messageGo to next message
shahzaib_4vip@hotmail.com
Messages: 376
Registered: December 2008
Location: karachi
Senior Member
Dear David


My problem is still unsolved whats will i do with that error

TNS Protocol Adapter error ?


Shahzaib ismail
Re: Running form 10g (automatically Close I Explorer) [message #401442 is a reply to message #399845] Tue, 05 May 2009 01:13 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
How many tnsnames.ora files do you have on your PC? I would suggest searching for 'tnsnames.ora' in this forum but search appears to be broken at the moment.

Can you get 'SQL*Plus working against your database? If yes, then create an environment variable called 'tns_admin' and point it at the directory that holds the database copy of 'tnsnames.ora'.

David
Re: Running form 10g (automatically Close I Explorer) [message #401446 is a reply to message #399211] Tue, 05 May 2009 01:29 Go to previous messageGo to next message
shahzaib_4vip@hotmail.com
Messages: 376
Registered: December 2008
Location: karachi
Senior Member


I already set TNS_ADMIN

set TNS_ADMIN=D:\ORACLE\PRDUCT\10.2.0\DB_1\NETWORK\ADMIN\

my tnsnames.ora file is in this path

My TNSNAMES.ora file is look like this

# tnsnames.ora Network Configuration File: E:\oracle\product\10.2.0\db_1\network\admin\tnsnames.ora
# Generated by Oracle configuration tools.


ORCL =
  (DESCRIPTION =
    (ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = server)(PORT = 1522))
    (CONNECT_DATA =
      (SERVER = DEDICATED)
      (SERVICE_NAME = orcl)
    )
  )

EXTPROC_CONNECTION_DATA =
  (DESCRIPTION =
    (ADDRESS_LIST =
      (ADDRESS = (PROTOCOL = IPC)(KEY = EXTPROC1))
    )
    (CONNECT_DATA =
      (SID = PLSExtProc)
      (PRESENTATION = RO)
    )
  )



i have more then 4 tnsnames.ora file


what can i do now


Shahzaib
Re: Running form 10g (automatically Close I Explorer) [message #401901 is a reply to message #401446] Wed, 06 May 2009 21:03 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Yo! LOOK at your post!! You have 'D:' in the tns_admin and 'E:' in the Network Configuration file.

David
Re: Running form 10g (automatically Close I Explorer) [message #401926 is a reply to message #399211] Thu, 07 May 2009 01:14 Go to previous messageGo to next message
shahzaib_4vip@hotmail.com
Messages: 376
Registered: December 2008
Location: karachi
Senior Member
its a type error

actually i set e:\

any way i set TNS_ADMIN again on
E:\oracle\product\10.2.0\db_1\network\admin


But still same problem

David i recognise one thing

when i compile the form and connect with

scott/tiger its connect 


but when i write

scott/tiger@orcl its give me error 

TNS No listener 


My listener Configuration is

Quote:
# listener.ora Network Configuration File: E:\oracle\product\10.2.0\db_1\network\admin\listener.ora
# Generated by Oracle configuration tools.





SID_LIST_LISTENER =
(SID_LIST =
(SID_DESC =
(SID_NAME = PLSExtProc)
(ORACLE_HOME = E:\oracle\product\10.2.0\db_1)
(PROGRAM = extproc)
)
)

LISTENER =
(DESCRIPTION_LIST =
(DESCRIPTION =
(ADDRESS = (PROTOCOL = IPC)(KEY = EXTPROC1))
(ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = SERVER)(PORT = 1524))
)
)


Its required to make listener on single pc i mean i have only server no client so its required to make listener in server?

Re: Running form 10g (automatically Close I Explorer) [message #402147 is a reply to message #401926] Thu, 07 May 2009 20:38 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Just for the hell of it, rename the 'listener.ora' to something else and update your 'tnsnames.ora' so that it looks like the following.

LISTENER_ORCL =
  (ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = mypc.local)(PORT = 1522))

AXE_127.0.0.1 =
  (DESCRIPTION =
    (ADDRESS_LIST =
      (ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = 127.0.0.1)(PORT = 1521))
    )
    (CONNECT_DATA =
      (SID = XE)
      (SERVER = DEDICATED)
    )
  )

This is based on my configuration of ./fa/6171/0/

To connect to the database use the database name AXE_127.0.0.1, so that would be scott/tiger@AXE_127.0.0.1 Use SQL*Plus to do the initial testing.

If this works you can reduce the name to just AXE, so something.

David

PS You will have to change the port numbers.
  • Attachment: pc_id.JPG
    (Size: 50.32KB, Downloaded 653 times)

[Updated on: Thu, 07 May 2009 20:47]

Report message to a moderator

Re: Running form 10g (automatically Close I Explorer) [message #402199 is a reply to message #399211] Fri, 08 May 2009 01:17 Go to previous messageGo to next message
shahzaib_4vip@hotmail.com
Messages: 376
Registered: December 2008
Location: karachi
Senior Member
I rename my Listener.ora file and change my TNSNAMES.ORA file

LISTENER_ORCL =
  (ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = server)(PORT = 1522))

AXE_127.0.0.1 =
  (DESCRIPTION =
    (ADDRESS_LIST =
      (ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = 127.0.0.1)(PORT = 1521))
    )
    (CONNECT_DATA =
      (SID = ORCL)
      (SERVER = DEDICATED)
    )
  )


but i don't have any domain i am using workgroup

another think i install oracle 10g suit and database in 5 different pc all contain same problem


as you mansion when i connect with scott/tiger@AXE_127.0.0.1 its give me error

SQL> conn
Enter user-name: scott/tiger@AXE_127.0.0.1
ERROR:
ORA-12154: TNS:could not resolve the connect identifier specified


but i can ping axe_127.0.0.1 its work fine

with OK 20msec

and when i connect with scott/tiger its connect with database


SQL> conn
Enter user-name: scott/tiger
Connected.
SQL> 




Re: Running form 10g (automatically Close I Explorer) [message #402856 is a reply to message #402199] Tue, 12 May 2009 18:50 Go to previous message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Please post the full contents of your 'tnsnames.ora' file.

David
Previous Topic: connection description for remote database not found
Next Topic: database trigger
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Dec 04 16:43:13 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.16097 seconds