Home » Developer & Programmer » Forms » WebUtil features don't work on client (Oracle forms10g on window)
WebUtil features don't work on client [message #398422] Thu, 16 April 2009 04:05 Go to next message
Fetek
Messages: 4
Registered: April 2009
Location: ROME
Junior Member

Hi,
I must porting oracle forms6i to forms10g.
My old forms works correctly on server machine without change TEXT_IO in CLIENT_TEXT_IO. The webutil pll has been attached.
I try to execute this form by another machine (any installation performed). Before, I changed TEXT_IO in CLIENT_TEXT_IO but the command don't work and the following error occured FRM-40735 with ORA-06508.

Please, can you help me?
I must installed anything on client machine?

cheers
Federica
Re: WebUtil features don't work on client [message #398595 is a reply to message #398422] Thu, 16 April 2009 20:52 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
In future, post the error message as well as the error code.

Move your webutil code out of the pre-form trigger.

David
Re: WebUtil features don't work on client [message #405129 is a reply to message #398595] Tue, 26 May 2009 07:53 Go to previous messageGo to next message
Fetek
Messages: 4
Registered: April 2009
Location: ROME
Junior Member

Hi David,
thank you very much for the fast answer.

I use the web util code in a trigger on level button:
DECLARE
 err_code      number       := Error_code; 
 err_text      varchar2(80) := Error_text; 
 f_buffer      varchar2(5000) := null; 

 in_file_1 TEXT_IO.FILE_TYPE; 
 
 DIR1          VARCHAR2(5000); 
  
BEGIN 

DIR1 := :blk_save.filedirectory||'/'||:blk_save.filename; 

/* I prepare the file in writing */ 
IN_FILE_1 := TEXT_IO.FOPEN(DIR1,'w'); 

/* I prepare head */
f_buffer := '------------------------------------------------';    
TEXT_IO.put_line(in_file_1, f_buffer);
f_buffer := '-----  List of Users  '||to_char(sysdate,'dd-mon-yyyy hh24:mi:ss')||' -----';    
TEXT_IO.put_line(in_file_1, f_buffer);
f_buffer := '------------------------------------------------';    
TEXT_IO.put_line(in_file_1, f_buffer);
TEXT_IO.fclose(in_file_1); 

ecc... ecc...
END;

The file is saved on server machine, both when I use CLIENT_TEXT_IO and TEXT_IO.
I must save the file on client machine. How can I do?

cheers
Federica
[EDITED by DJM: removed useless italics and applied [code] tags]

[Updated on: Wed, 03 June 2009 01:49] by Moderator

Report message to a moderator

Re: WebUtil features don't work on client [message #406274 is a reply to message #405129] Wed, 03 June 2009 01:50 Go to previous message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Use 'client_text_io'.

David
Previous Topic: Master Detail
Next Topic: item date format problem
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Dec 10 08:52:04 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.10747 seconds