Home » Developer & Programmer » Reports & Discoverer » Date format error for 10g Reports NLS_DATE_FORMAT (Oracle 10g Reports 10.1.2 on AIX)
Date format error for 10g Reports NLS_DATE_FORMAT [message #397867] Tue, 14 April 2009 05:48
nilbags
Messages: 10
Registered: March 2009
Location: Mumbai
Junior Member
Hi,

I am trying to run reports (on AIX) through web using URL with some date parameters.
My database NLS_DATE_FORMAT is DD/MM/RRRR, and so I'm using the same to invoke reports.

https://<host>:<port>/reports/rwservlet?userid=<conn_string>&server=<svr_name>&report=<repname_with_path>&destype=CACHE&desformat=html&param_form=no&mode=DEFAULT&PM_TDATE='14/04/2009'


However, this is failing with "Invalid Month" Error ( Terminated with error: <br>REP-771: 'afterpform': Fatal PL/SQL error occurred. ORA-01843: not a valid month ). The report when run with date in DD-MON-RRRR format runs absolutely fine.

https://<host>:<port>/reports/rwservlet?userid=<conn_string>&server=<svr_name>&report=<repname_with_path>&destype=CACHE&desformat=html&param_form=no&mode=DEFAULT&PM_TDATE='14-APR-2009'


Is this a default NLS_DATE being picked / referenced by the Reports Server. What do I need to do if I want to force the Reports Server to expect dates in DD/MM/RRRR ?

am facing the same error when I invoke the report through rwclient
(params.txt has the param details)

rwclient.sh cmdfile=/tmp/params.txt


Cheers

[Updated on: Tue, 14 April 2009 06:13]

Report message to a moderator

Previous Topic: Page Breaks - Reports 6i
Next Topic: Hijri Dates
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Dec 07 10:34:45 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.08123 seconds