Home » RDBMS Server » Server Utilities » Problem while importing data... (Oracle, 10.2.0.4.0, Windows Server 2003)
Problem while importing data... [message #397771] Mon, 13 April 2009 17:13 Go to next message
shekharnegi12
Messages: 52
Registered: October 2008
Member
Hello,

I'm performing an import to a DB using the following code
impdp system/password@test1 full=Y directory=dumptest dumpfile=full.dmp logfile=impdpDB10G.log TABLE_EXISTS_ACTION=append


While importing I got the following error:
ORA-39152: Table "SYSTEM"."table_name" exists. Data will be appended to existing table but all dependent metadata will be skipped due to table_exists_action of append
ORA-39152: Table "SYSMAN"."table_name1" exists. Data will be appended to existing table but all dependent metadata will be skipped due to table_exists_action of append


This happened for many rows and then came a new error:
ORA-31693: Table data object "Schema_name"."table_name" failed to load/unload and is being skipped due to error:
ORA-00001: unique constraint (Schema_name.1234) violated


Can someone please tell me why is this happening? I did some research and found out that people have mentioned that while exporting we should use the content=All parameter, but I already have Full=Y paramter in here. Any input will be appreciated.

Thanks,
SN
Re: Problem while importing data... [message #397772 is a reply to message #397771] Mon, 13 April 2009 17:17 Go to previous messageGo to next message
Mahesh Rajendran
Messages: 10671
Registered: March 2002
Location: oracleDocoVille
Senior Member
Account Moderator
>>ORA-00001: unique constraint (Schema_name.1234) violated
You are trying to insert a record into a table that is
protected by a unique/primary constraint.
Since the record to be inserted already exists, it will error out.

You need to "clean" the data before import.

[Updated on: Mon, 13 April 2009 17:18]

Report message to a moderator

Re: Problem while importing data... [message #397773 is a reply to message #397771] Mon, 13 April 2009 17:23 Go to previous messageGo to next message
Mahesh Rajendran
Messages: 10671
Registered: March 2002
Location: oracleDocoVille
Senior Member
Account Moderator
Or
http://download.oracle.com/docs/cd/B19306_01/server.102/b14215/dp_import.htm#sthref365
Re: Problem while importing data... [message #397774 is a reply to message #397772] Mon, 13 April 2009 17:24 Go to previous messageGo to next message
shekharnegi12
Messages: 52
Registered: October 2008
Member
Thank you for your quick response.
So if I use
TABLE_EXISTS_ACTION=Replace
will it work?
Any idea about ORA-39152?

Thanks,
SN
Re: Problem while importing data... [message #397775 is a reply to message #397774] Mon, 13 April 2009 17:26 Go to previous messageGo to next message
shekharnegi12
Messages: 52
Registered: October 2008
Member
Oops! I'd posted my previous message before seeing your message. Thanks Again.
Re: Problem while importing data... [message #398007 is a reply to message #397771] Tue, 14 April 2009 16:26 Go to previous messageGo to next message
shekharnegi12
Messages: 52
Registered: October 2008
Member
Mahesh thank you so much! It worked!

Have you come across a issue where whenever you perform a restore it restores the same data again and again. So whenever I select "current_scn" it never is up to date? I tried control file over from the production DB over to test and re tried the restore but no luck.
Re: Problem while importing data... [message #398009 is a reply to message #398007] Tue, 14 April 2009 17:04 Go to previous messageGo to next message
Mahesh Rajendran
Messages: 10671
Registered: March 2002
Location: oracleDocoVille
Senior Member
Account Moderator
I do not understand what you are talking about.
It has nothing to do with this thread or dealing with imp/impdp.
Always provide proof/session examples instead just examples.
Re: Problem while importing data... [message #398052 is a reply to message #398007] Wed, 15 April 2009 00:45 Go to previous messageGo to next message
Michel Cadot
Messages: 63801
Registered: March 2007
Location: Nanterre, France, http://...
Senior Member
Account Moderator
shekharnegi12 wrote on Tue, 14 April 2009 23:26
Mahesh thank you so much! It worked!

Have you come across a issue where whenever you perform a restore it restores the same data again and again. So whenever I select "current_scn" it never is up to date? I tried control file over from the production DB over to test and re tried the restore but no luck.

A new question means a new topic (and in the appropriate forum).
Don't start a new and not related question in an older topic.

Regards
Michel

Re: Problem while importing data... [message #398169 is a reply to message #397771] Wed, 15 April 2009 08:22 Go to previous messageGo to next message
shekharnegi12
Messages: 52
Registered: October 2008
Member
Michel, Mahesh,

My bad, I'll start a new thread for this.

Thanks,
Shekhar
Re: Problem while importing data... [message #435987 is a reply to message #397774] Sun, 20 December 2009 22:05 Go to previous messageGo to next message
shweta.dba
Messages: 1
Registered: December 2008
Location: Bangladesh
Junior Member
Hi shekharnegi12,


Thank you very much for your reply. It worked fine .


Shweta
bd.shweta@gmail.com
Re: Problem while importing data... [message #436013 is a reply to message #435987] Mon, 21 December 2009 01:37 Go to previous message
Michel Cadot
Messages: 63801
Registered: March 2007
Location: Nanterre, France, http://...
Senior Member
Account Moderator
Thank you for what? He just thanked people and asked a new question!
Or are you just answering to put your email and get ready for thousand spam?

Regards
Michel
Previous Topic: reinstalling exp/imp 9i utilities
Next Topic: Error while importing dump
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Sep 25 06:07:44 CDT 2016

Total time taken to generate the page: 0.09442 seconds