Home » Developer & Programmer » Forms » Ora-12560 TNS Protocol Adapter Failure (Database 10g Developer 10g window xp)  () 1 Vote
Ora-12560 TNS Protocol Adapter Failure [message #389226] Fri, 27 February 2009 12:21 Go to next message
shahzaib_4vip@hotmail.com
Messages: 376
Registered: December 2008
Location: karachi
Senior Member
Hellow Experts

i download oracle Developer suit 10g and install in my PC. then i open a form and create one module of emp table after that i start OC4J instance and in Edit/Preference/runtime set application server url http://shahzaib-1:8889/forms90/f90servlet
(Reset to Defult) then after i run the form through web and download Jinit (JInitiator 1.3.1.17) and after that its give me error
Ora-12560 TNS Protocol Adapter Failure
I press OK and connect again but again same error Please help me

I am using oracle 10g database and developer suit 10g only in server no client setup yet


Thanks in advance


Shahzaib Ismail
Re: Ora-12560 TNS Protocol Adapter Failure [message #389227 is a reply to message #389226] Fri, 27 February 2009 12:28 Go to previous messageGo to next message
shahzaib_4vip@hotmail.com
Messages: 376
Registered: December 2008
Location: karachi
Senior Member
when i run form in internet explorer its show me this code

<html> <head> ORACLE FORMS.</head>
<body onload="document.pform.submit();" >
<form name="pform" action="http://shahzaib-1:8889/forms90/f90servlet" method="POST">
<input type="hidden" name="form" value="C:\Documents and Settings\sharry\MODULE1.fmx">
<input type="hidden" name="userid" value="SHAH/A@">
<input type="hidden" name="obr" value="yes">
<input type="hidden" name="array" value="YES">
</form> </body></html>


Please provide me information how to run form in Developer suit 10g?


Thanks


Shahzaib ismail
Re: Ora-12560 TNS Protocol Adapter Failure [message #389244 is a reply to message #389227] Fri, 27 February 2009 14:51 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20888
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Did you check Internet Explorer's "Tools - Internet Options - Advanced tab - Security section - Allow active content to run in files on My Computer"?

Is the form stored in a directory whose name doesn't contain a space in its name? For example, "My documents" is invalid, "My_documents" is valid.

Did you add the directory which contains your forms into the FORMS_PATH?

Did you check firewall settings?
Re: Ora-12560 TNS Protocol Adapter Failure [message #389325 is a reply to message #389226] Sat, 28 February 2009 11:56 Go to previous messageGo to next message
shahzaib_4vip@hotmail.com
Messages: 376
Registered: December 2008
Location: karachi
Senior Member
No Message Body
  • Attachment: firewall2.GIF
    (Size: 69.01KB, Downloaded 141 times)
Re: Ora-12560 TNS Protocol Adapter Failure [message #389326 is a reply to message #389226] Sat, 28 February 2009 12:01 Go to previous messageGo to next message
shahzaib_4vip@hotmail.com
Messages: 376
Registered: December 2008
Location: karachi
Senior Member
@ little foot

Thanks for your reply


i check my firewall setting its check all excluding file sharing as the above picture clear all story

i also check my internet explorer advance security tab and i don't have any idea what is basically need to check or uncheck therefor i also attach the picture of internet explorer advance security setting

and i save my module in C:\ so there is no any space between forlder


hope you will solve my problem as you always give my helpful tips


Thanks


Shahzaib ismail
Re: Ora-12560 TNS Protocol Adapter Failure [message #389327 is a reply to message #389226] Sat, 28 February 2009 12:02 Go to previous messageGo to next message
shahzaib_4vip@hotmail.com
Messages: 376
Registered: December 2008
Location: karachi
Senior Member
No Message Body
  • Attachment: firewall.GIF
    (Size: 73.58KB, Downloaded 128 times)
Re: Ora-12560 TNS Protocol Adapter Failure [message #389328 is a reply to message #389226] Sat, 28 February 2009 12:02 Go to previous messageGo to next message
shahzaib_4vip@hotmail.com
Messages: 376
Registered: December 2008
Location: karachi
Senior Member
No Message Body
Re: Ora-12560 TNS Protocol Adapter Failure [message #389896 is a reply to message #389244] Wed, 04 March 2009 00:29 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Littlefoot wrote on Sat, 28 February 2009 07:51
Did you check Internet Explorer's "Tools - Internet Options - Advanced tab - Security section - Allow active content to run in files on My Computer"?

Did you add the directory which contains your forms into the FORMS_PATH?

Your images are of the wrong 'Advanced' area. Please answer the other question.

David
Re: Ora-12560 TNS Protocol Adapter Failure [message #394287 is a reply to message #389226] Thu, 26 March 2009 06:50 Go to previous messageGo to next message
shahzaib_4vip@hotmail.com
Messages: 376
Registered: December 2008
Location: karachi
Senior Member
Sorry for the late answer


Did you add the directory which contains your forms into the FORMS_PATH?



How can i add the directory in my forms_path ?


Thanks


Shahzaib
Re: Ora-12560 TNS Protocol Adapter Failure [message #395542 is a reply to message #394287] Wed, 01 April 2009 17:38 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Have you solved your problem?

Were you able to successfully search this forum for 'forms_path'?

David
Re: Ora-12560 TNS Protocol Adapter Failure [message #395841 is a reply to message #389226] Thu, 02 April 2009 16:40 Go to previous messageGo to next message
Heba Salem Ali
Messages: 1
Registered: April 2009
Location: Egypt
Junior Member
I Think the problem in the database connection itself.so try to do the following:
1.copy the file in this path:
I assume that the database on (c):
C:\oracle\product\10.2.0\db_1\NETWORK\ADMIN\tnsnames.ora
2.paste it on this path:
I assume that oracle DevSuiteHome1 on (D)
D:\DevSuiteHome_1\NETWORK\ADMIN
there is amessage indicating that the file is already exist.Click yes to replace it then start again oc4j instance
and oracle devsuite.

with my regards
Re: Ora-12560 TNS Protocol Adapter Failure [message #406853 is a reply to message #395841] Sat, 06 June 2009 11:12 Go to previous messageGo to next message
daztiger
Messages: 1
Registered: June 2009
Junior Member
i have the same problem at the past, but now this error appears now when i connect to DB
what can I do !!!
I guess there is no problem in what u said and it is okay ..!!


thanks
Re: Ora-12560 TNS Protocol Adapter Failure [message #406860 is a reply to message #389226] Sat, 06 June 2009 14:52 Go to previous message
shahzaib_4vip@hotmail.com
Messages: 376
Registered: December 2008
Location: karachi
Senior Member
Please share your solution with me

I am tired to get this answer

Thanks for reply


Regards


Shahhzaib
Previous Topic: how to use LOV (split calling report from oracel form)
Next Topic: Username and password to logon to Oracle 10g
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Dec 02 20:45:27 CST 2016

Total time taken to generate the page: 4.54738 seconds