Home » RDBMS Server » Backup & Recovery » RMAN cold backup error (Oracle 10g, Windows Server 2003)
RMAN cold backup error [message #382015] Tue, 20 January 2009 11:48 Go to next message
dbanukesh
Messages: 96
Registered: November 2008
Location: London
Member

Dear All,

I am trying to run RMAN cold backup through veritas netbackup. But it is failing with connectivity error. Please refer attached log.

-------------------------------------------------------------
==== started on Tue 01/20/2009 05:18 ====
Script name: "C:\Program Files\VERITAS\NetBackup\DbExt\Oracle\Samples\rman\cold_database_backup_NUKESH.cmd"
#
TARGET_INIT_FILE: D:\oracle\product\10.2.0\admin\NUKESH\pfile\initNUKESH.ora
RMAN: D:\oracle\product\10.2.0\db_1\bin\rman.exe
CMD: D:\oracle\product\10.2.0\db_1\bin\sqlplus.exe /nolog
NLS_LANG : american
ORACLE_SID : NUKESH
ORACLE_HOME: D:\oracle\product\10.2.0\db_1
NLS_DATE_FORMAT : YYYY-MM-DD:hh24:mi:ss
NB_ORA_FULL: 1
NB_ORA_INCR: 0
NB_ORA_CINC: 0
NB_ORA_SERV: wbmslonnbu01
NB_ORA_POLICY: WBMSLONSIEDB01_RMAN_ColdBackup

SQL*Plus: Release 10.2.0.4.0 - Production on Tue Jan 20 17:18:10 2009

Copyright (c) 1982, 2007, Oracle. All Rights Reserved.

SQL> Connected.
SQL> ORA-01109: database not open


Database dismounted.
ORACLE instance shut down.
SQL> Disconnected from Oracle Database 10g Enterprise Edition Release 10.2.0.4.0 - Production
With the Partitioning, OLAP, Data Mining and Real Application Testing options

SQL*Plus: Release 10.2.0.4.0 - Production on Tue Jan 20 17:18:14 2009

Copyright (c) 1982, 2007, Oracle. All Rights Reserved.

SQL> Connected to an idle instance.
SQL> ORACLE instance started.

Total System Global Area 1023410176 bytes
Fixed Size 1300516 bytes
Variable Size 285214684 bytes
Database Buffers 729808896 bytes
Redo Buffers 7086080 bytes
Database mounted.
SQL> Disconnected from Oracle Database 10g Enterprise Edition Release 10.2.0.4.0 - Production
With the Partitioning, OLAP, Data Mining and Real Application Testing options

Recovery Manager: Release 10.2.0.4.0 - Production on Tue Jan 20 17:18:18 2009

Copyright (c) 1982, 2007, Oracle. All rights reserved.

RMAN-00571: ===========================================================
RMAN-00569: =============== ERROR MESSAGE STACK FOLLOWS ===============
RMAN-00571: ===========================================================
RMAN-00554: initialization of internal recovery manager package failed
RMAN-04005: error from target database:
ORA-12154: TNS:could not resolve the connect identifier specified
"C:\Program Files\VERITAS\NetBackup\DbExt\Oracle\Samples\rman\cold_database_backup_NUKESH.cmd"
==== ended in error on Tue 01/20/2009 05:18 ====
--------------------------------------------------------------------
Can anybody suggest whats wrong here? If you want i can attached cold backup script here.


Many Thanks
Nukesh
Re: RMAN cold backup error [message #382018 is a reply to message #382015] Tue, 20 January 2009 12:05 Go to previous messageGo to next message
ebrian
Messages: 2794
Registered: April 2006
Senior Member
How are you connecting to the database in the cold_database_backup_NUKESH.cmd file? You should verify that you can connect to the database with SQL*Plus using the same connect information.
Re: RMAN cold backup error [message #382020 is a reply to message #382018] Tue, 20 January 2009 12:16 Go to previous messageGo to next message
dbanukesh
Messages: 96
Registered: November 2008
Location: London
Member

Hi ebrian,

Thanks for reply. Actually i gave this script path to our TCC group to run it from netbackup console. I use RMAN catalog server. I check connectivity by following command to rman repository from the db server.

rman target sys/pwd@dbname.world catalog rman/rman@myrman.world

It is working perfectly. other backups (hot backup and archivelog backup) are also working well.

If you want to have look at cold backup script, i can send that.

Cheers!!
Nukesh


Re: RMAN cold backup error [message #382021 is a reply to message #382020] Tue, 20 January 2009 12:25 Go to previous messageGo to next message
ebrian
Messages: 2794
Registered: April 2006
Senior Member
So does the .cmd reside on the NetBackup server or the database server?
Re: RMAN cold backup error [message #382022 is a reply to message #382021] Tue, 20 January 2009 12:27 Go to previous messageGo to next message
dbanukesh
Messages: 96
Registered: November 2008
Location: London
Member

.cmd script is on the database server.
Re: RMAN cold backup error [message #382023 is a reply to message #382022] Tue, 20 January 2009 12:38 Go to previous messageGo to next message
ebrian
Messages: 2794
Registered: April 2006
Senior Member
ORA-12154 typically indicates that tnsnames can not resolve the name specified in the connect string. Have you verified that the environment variables and connection string are appropriately set in the .cmd file?

Can you connect with the same connect string used in the .cmd file? Have you tried to run the .cmd manually?
Re: RMAN cold backup error [message #382024 is a reply to message #382023] Tue, 20 January 2009 12:42 Go to previous messageGo to next message
dbanukesh
Messages: 96
Registered: November 2008
Location: London
Member

I can't run command manually. It has to be run from netbackup console with policy. I am attaching script, problem definitly lies in only scrip as other backup are running smoothly. i am probably unable to figure it out what's missing.

Thanks
Nukesh
Re: RMAN cold backup error [message #382025 is a reply to message #382024] Tue, 20 January 2009 12:51 Go to previous messageGo to next message
ebrian
Messages: 2794
Registered: April 2006
Senior Member
It appears that rman is trying to connect to NTHEPROD.WROLD. I assume this is spelled wrong ?

Can you connect on the database server as:

rman target sys/pwd@NTHEPROD.WROLD
Re: RMAN cold backup error [message #382046 is a reply to message #382025] Tue, 20 January 2009 14:31 Go to previous messageGo to next message
dbanukesh
Messages: 96
Registered: November 2008
Location: London
Member

No wonder if i can do such silly spelling mistakes. I am sure this is the problem as 'WORLD' is default domain here. Thanks for pointing out this.

rman target sys/pwd@dbname.world catalog rman/rman@myrman.world is working as it has correct spelling.

I will check in the morning and let you know.

Thanks Again!!

Cheers
Nukesh
Re: RMAN cold backup error [message #382251 is a reply to message #382046] Wed, 21 January 2009 09:23 Go to previous messageGo to next message
dbanukesh
Messages: 96
Registered: November 2008
Location: London
Member

Hi Ebrian,

Yes, that spelling mistake was problem only. There were some other problems too related to listener but i had fix them.

It is all running good now.

Thanks for your resposes. I highly appreciate this.

Cheers!!!
Nukesh



Re: RMAN cold backup error [message #382268 is a reply to message #382251] Wed, 21 January 2009 10:51 Go to previous messageGo to next message
ebrian
Messages: 2794
Registered: April 2006
Senior Member
Glad that helped. Thanks for replying back!
Re: RMAN cold backup error [message #382296 is a reply to message #382015] Wed, 21 January 2009 16:37 Go to previous message
dbanukesh
Messages: 96
Registered: November 2008
Location: London
Member

Hi Ebrian,

I have another RMAN problem now. I just posted topic 'RMAN backup problem-UNUSUAL' Can you please have a look and suggest some workaround.

Thanks
Nukesh

[Updated on: Wed, 21 January 2009 16:41]

Report message to a moderator

Previous Topic: ORA-1146 signalled during: alter tablespace SYSTEM begin backup.
Next Topic: How to Recover the Drop table in 9i
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Dec 08 06:29:39 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.07211 seconds