Home » SQL & PL/SQL » Client Tools » IsqlPlus connecting problem (10g)
IsqlPlus connecting problem [message #380400] Sun, 11 January 2009 19:05 Go to next message
srecko
Messages: 5
Registered: August 2007
Location: St.Petersburg, FL, USA
Junior Member
After installing Oracle 10g (10.2.0.3) on Windows Vista , I am unable to connect to isqlplus on my local machine using url

http://host_name:5660/isqlplus

When I try to connect to OEM (port 1258) it works fine

I have also started isqlplusctl utility and it shows that isqlplus is working fine.

What could be the problem?
Re: IsqlPlus connecting problem [message #380402 is a reply to message #380400] Sun, 11 January 2009 19:56 Go to previous messageGo to next message
ebrian
Messages: 2794
Registered: April 2006
Senior Member
Try to disable the Vista firewall. If that works, then you'll have to add an exception for that port.
Re: IsqlPlus connecting problem [message #380599 is a reply to message #380402] Mon, 12 January 2009 09:19 Go to previous messageGo to next message
srecko
Messages: 5
Registered: August 2007
Location: St.Petersburg, FL, USA
Junior Member
I've disabled firewall but same thing happens...
Re: IsqlPlus connecting problem [message #380651 is a reply to message #380599] Mon, 12 January 2009 20:46 Go to previous messageGo to next message
ebrian
Messages: 2794
Registered: April 2006
Senior Member
Did you verify the port in the %ORACLE_HOME%/install/portlist.ini file? I thought port 5560 was typical.

In addition, you may want to see if helpful logs get generated in %ORACLE_HOME%\oc4j\j2ee\isqlplus\log.
Re: IsqlPlus connecting problem [message #380975 is a reply to message #380651] Wed, 14 January 2009 09:35 Go to previous message
srecko
Messages: 5
Registered: August 2007
Location: St.Petersburg, FL, USA
Junior Member
It was just a silly mistake(typo) on my end. Instead of 5560 I tried to use port 5660. Embarassed

Thank you for your help anyway.
Previous Topic: Oracle toad related problem
Next Topic: calling oraenv from inside the script ,does it change the user?
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Dec 02 20:47:32 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.10024 seconds