Home » Developer & Programmer » Forms » Problem using webutil functionality in 10g forms (Version 10.1.2.0.2, Xp Professional Version 2002 Service Pack 2)
Problem using webutil functionality in 10g forms [message #364623] Tue, 09 December 2008 05:56 Go to next message
ashutosh.chowdhary
Messages: 13
Registered: July 2008
Location: Pune
Junior Member
Hi all,

I am migrating the forms 6i to 10g for this i am using webutil functionality.
I want to open window dialog box, for which in 6i use the GET_FILE_NAME in-built program unit.

While opening the webutil canvas at design time I am getting the following error message :
FRM-13008: Cannot find javabean with name
'oracle.forms.webutil.ole.olefunctions.'

On the When-button-pressed the following code is written :
CTRL.FILE_NAME:=WEBUTIL_FILE.FILE_OPEN_DIALOG(File_Filter=> 'All Files (*.)|.*|');

After compiling and generating fmx succesfully,the following error is encountered at the runtime :
FRM-40735 WHEN-CUSTOM-ITEM-EVENT trigger raised unhandled exception ORA-06508

Please share your ideas to sort out the problems.

Regards
Ashutosh
Re: Problem using webutil functionality in 10g forms [message #364781 is a reply to message #364623] Wed, 10 December 2008 00:42 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Searching this forum for 'WEBUTIL_FILE.FILE_OPEN_DIALOG' will point you to http://www.orafaq.com/forum/m/294644/67467/?srch=WEBUTIL_FILE.FILE_OPEN_DIALOG#msg_294644 which contains http://www.oracle.com/webapps/online-help/forms/10g/state/content/navId.3/navSetId._/vtTopicFile.web_util%7Cconfig%7Ehtm/vtTopicId./

Have a read and see if it solves your problem.

David
Re: Problem using webutil functionality in 10g forms [message #366219 is a reply to message #364623] Fri, 12 December 2008 03:09 Go to previous messageGo to next message
ashutosh.chowdhary
Messages: 13
Registered: July 2008
Location: Pune
Junior Member
Thanx David .............. it done

Ashutosh
Re: Problem using webutil functionality in 10g forms [message #418968 is a reply to message #366219] Wed, 19 August 2009 07:24 Go to previous messageGo to next message
roopa.apps@gmail.com
Messages: 6
Registered: April 2007
Location: INDIA
Junior Member
ashutosh.chowdhary wrote on Fri, 12 December 2008 14:39
Thanx David .............. it done

Ashutosh

Hi,
I have installed webutil on linux,OAS 10g,I did all setup related to webutil installation part,when calling webutil_file.open_file_dialog() function through button on form Application is getting hang without any sepcific error.

need help.
Re: Problem using webutil functionality in 10g forms [message #422883 is a reply to message #418968] Mon, 21 September 2009 01:28 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
@Swaroopa,

Did you solve your problem?

David
Re: Problem using webutil functionality in 10g forms [message #423575 is a reply to message #422883] Fri, 25 September 2009 06:30 Go to previous message
roopa.apps@gmail.com
Messages: 6
Registered: April 2007
Location: INDIA
Junior Member
hi david,

webutil problem has sloved.

thanks,
SB
Previous Topic: Document look smear
Next Topic: ORA - 24757 Duplicate transaction identifier (merged 2) - forms 6i
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Oct 01 05:56:49 CDT 2016

Total time taken to generate the page: 0.17296 seconds