Home » Developer & Programmer » Forms » "Enabled" property not working (Forms 6i, XP)
"Enabled" property not working [message #352329] Tue, 07 October 2008 02:47 Go to next message
rajy_salim
Messages: 204
Registered: January 2008
Location: Beirut - Lebanon
Senior Member
Hey,

I need to disable a button when clicking on it, according to a given value of a field. I test the value, if it matches, i leave the button (using go_item), and then I set the enabled property of the button to false, but that is not working.
I tried to use the "visible" property and it worked perfectly.

Any suggestions?

Thanks

Rajy
Re: "Enabled" property not working [message #352387 is a reply to message #352329] Tue, 07 October 2008 07:46 Go to previous messageGo to next message
mudabbir
Messages: 235
Registered: April 2006
Location: Kuwait
Senior Member

Where are you setting the enabled property to false? I am sure you are doing it in the W-B-P trigger of the button

In the W-N-I-I trigger of the GO_ITEM field enable or disable the button.
Re: "Enabled" property not working [message #352400 is a reply to message #352329] Tue, 07 October 2008 08:12 Go to previous message
rajy_salim
Messages: 204
Registered: January 2008
Location: Beirut - Lebanon
Senior Member
Dear,

That's true. I'm using it on the W-B-P trigger, and thank you for your solution, it worked fine.
BUT, I want to let you know that other buttons in the same data block are working fine when pressing on them (they are disabled). All the buttons use the same procedure to be enabled/disabled.

Let me explain my case:
I have an OCX element where "multipage" documents can be scanned to. Under this control, I need to show the index of the current page, and let the user navigate between pages. For that, I've added four buttons:

  • First Page
  • Previous Page
  • Next Page
  • Last Page

When I am on the first page, the "PREVIOUS PAGE" and "FIRST PAGE" buttons must be disabled, and these ones are working fine (disabled when pressing on them).
When I am on the last page, the "NEXT PAGE" and "LAST PAGE" buttons must be disabled, but these one are not working, and here is my problem.
I was wondering, why the first two buttons are working perfectly, and the second two buttons are not, although they use the same syntax, and that why I haven't thought about your solution.

Thank you again.

Rajy
Previous Topic: How to import Ms Access tables to Oracle using Forms dev. 6
Next Topic: Managing data block based on outer join
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Dec 09 23:10:40 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.11910 seconds