Home » Developer & Programmer » Forms » calling report from form (oracle 10g IDS ,windows xp)
calling report from form [message #348924] Thu, 18 September 2008 05:42 Go to next message
varosh81
Messages: 178
Registered: February 2008
Location: CHENNAI
Senior Member
hi martin

i call report from form to write this coding.until today morning it works well .Suddenly report is not opened.No error message displayed.send solution urgently.


Declare
repid REPORT_OBJECT;
v_rep VARCHAR2(1000);
rep_status VARCHAR2(20);
BEGIN
repid := find_report_object('REPORT21');
SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_EXECUTION_MODE,BATCH);
SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_COMM_MODE,SYNCHRONOUS);
SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_DESTYPE,CACHE);
SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_DESFORMAT,'pdf');
SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_SERVER,'rserver');

v_rep := RUN_REPORT_OBJECT(repid);
rep_status := REPORT_OBJECT_STATUS(v_rep);
WHILE rep_status in ('RUNNING','OPENING_REPORT','ENQUEUED')
LOOP
rep_status := report_object_status(v_rep);
END LOOP;
IF rep_status = 'FINISHED' THEN
/*Display report in the browser*/
WEB.SHOW_DOCUMENT('http://it-2c162956cad3:8889/reports/rwservlet/getjobid' ||
substr(v_rep,instr(v_rep,'_',-1)+1)||'?'||'server=rserver','_blank');
ELSE
message('Error when running report');
END IF;
END;
Re: calling report from form [message #348939 is a reply to message #348924] Thu, 18 September 2008 06:00 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20901
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Recompile (All! (Ctrl + Shift + K)) the form and try again.
Re: calling report from form [message #348943 is a reply to message #348939] Thu, 18 September 2008 06:06 Go to previous messageGo to next message
varosh81
Messages: 178
Registered: February 2008
Location: CHENNAI
Senior Member
hi littlefoot

i have done recompile.but does not open report.no error message display

[Updated on: Thu, 18 September 2008 06:12]

Report message to a moderator

Re: calling report from form [message #348970 is a reply to message #348943] Thu, 18 September 2008 07:46 Go to previous messageGo to next message
mandeepmandy
Messages: 79
Registered: May 2008
Location: USA
Member

Try to call the report stand alone as.Modify url first with yours server name,port,report name,username,password and database:

http://server:port/reports/rwservlet?report=XXXX.rdf&userid=xxx/xxxxx@XXXX&destype=cache&desformat=pdf&paramform=yes


See if it is giving some error
Re: calling report from form [message #349094 is a reply to message #348924] Thu, 18 September 2008 20:09 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Get rid of the 'run_report_object'!!! It will NOT start the report server automatically. Just use the 'web.show_document' command.

David
Re: calling report from form [message #349129 is a reply to message #349094] Fri, 19 September 2008 00:20 Go to previous messageGo to next message
varosh81
Messages: 178
Registered: February 2008
Location: CHENNAI
Senior Member
sir
report doesnot run.No errormessage display.

kindly send the solution .urgent
Re: calling report from form [message #349441 is a reply to message #349129] Sun, 21 September 2008 20:11 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Did you remove the 'run_report_object'?

David
Re: calling report from form [message #349461 is a reply to message #349441] Sun, 21 September 2008 23:43 Go to previous messageGo to next message
varosh81
Messages: 178
Registered: February 2008
Location: CHENNAI
Senior Member
sir

I removed the Run_report_object.But report did not open.Already I was sending the code.kindly what are the lines i should remove.
Please notedown.

Regards
Vishu
Re: calling report from form [message #349721 is a reply to message #349461] Mon, 22 September 2008 19:40 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
Well, you missed posting your code.

Have a look at http://www.orafaq.com/forum/m/301284/67467/?srch=web.show_document+v_show_document#msg_301284

It is really this simple!

David
Re: calling report from form [message #362440 is a reply to message #348924] Tue, 02 December 2008 05:25 Go to previous messageGo to next message
randritsy
Messages: 20
Registered: June 2007
Location: Dago
Junior Member
i'm calling report from form and using web.show_document and destype=cache, but we feel that this create a network traffic trouble by using this destype "cache", the server cache can't support we think!. I'd like to use another type of destype like destype=file but it's occured only successfull operation if i executed the command but nothing appeared (report).
Is anyone can help me to use web.show_document with another type destype.

[Updated on: Tue, 02 December 2008 05:29]

Report message to a moderator

Re: calling report from form [message #362722 is a reply to message #362440] Thu, 04 December 2008 00:11 Go to previous messageGo to next message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
have you tried using all the different 'destype' values that are available? Did you get them all to work?

David
Re: calling report from form [message #362756 is a reply to message #362722] Thu, 04 December 2008 01:22 Go to previous messageGo to next message
randritsy
Messages: 20
Registered: June 2007
Location: Dago
Junior Member
yes, i did but, it's appeared only operation successfull. Nothing happen no report showed. In that's way i ask how make the report showed using another destype values.
Thanks.
Tsil
Re: calling report from form [message #363046 is a reply to message #362756] Thu, 04 December 2008 23:17 Go to previous message
djmartin
Messages: 10180
Registered: March 2005
Location: Canberra ACT Australia
Senior Member
Account Moderator
You said before that 'destype "cache"' works. Are you now saying that it does not work?

David
Previous Topic: how to get REMOTE IP ADDRESS
Next Topic: did not work LAF_XP_Button class
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Dec 09 13:35:33 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.28694 seconds