Home » Developer & Programmer » Reports & Discoverer » Problem - Aggregate (percentage) Column in a Crosstab (Discoverer 10.1)
icon9.gif  Problem - Aggregate (percentage) Column in a Crosstab [message #347400] Thu, 11 September 2008 08:47 Go to next message
leonardogw
Messages: 4
Registered: September 2008
Junior Member
Hello everybody,


I'm having a problem here using discoverer, i hope you can help me.

I'll try to be as clear as possible.

First of all, i'm working on a crosstab report.. (with itens on top.. where i can choose one of them... or ALL )

I have two numeric columns: OBJECTIVE and PRODUCTION.

I created a calculated extra column named "% Achieved" that is defined by: PRODUCTION/OBJECTIVE

When i'm talking about the lowest level on every itens, it works right.

But when i choose " ALL " on the items i have at the top, the calculation doesn't work.. and i HAVE to make this thing work.

I'm uploading onde screen shot just to show you.

Have you ever done something like that before??

Help, please..
  • Attachment: Print 1.JPG
    (Size: 112.34KB, Downloaded 275 times)

[Updated on: Thu, 11 September 2008 08:50]

Report message to a moderator

Re: Problem - Aggregate (percentage) Column in a Crosstab [message #347453 is a reply to message #347400] Thu, 11 September 2008 12:41 Go to previous messageGo to next message
leonardogw
Messages: 4
Registered: September 2008
Junior Member
anyone?
Re: Problem - Aggregate (percentage) Column in a Crosstab [message #347474 is a reply to message #347453] Thu, 11 September 2008 18:00 Go to previous messageGo to next message
Viffer06
Messages: 3
Registered: July 2008
Location: Los Angeles, CA
Junior Member
Did you check NULL values for Production and Objective? This could cause your calculated field not to work
Re: Problem - Aggregate (percentage) Column in a Crosstab [message #347619 is a reply to message #347474] Fri, 12 September 2008 06:53 Go to previous messageGo to next message
leonardogw
Messages: 4
Registered: September 2008
Junior Member
Viffer06 wrote on Thu, 11 September 2008 18:00
Did you check NULL values for Production and Objective? This could cause your calculated field not to work



Yeah, i've checked it...


The problem is the top levels... the information is not aggregating


At the lower levels it works fine. (and i don't have NULL values there =/ )
Re: Problem - Aggregate (percentage) Column in a Crosstab [message #347673 is a reply to message #347400] Fri, 12 September 2008 11:44 Go to previous message
leonardogw
Messages: 4
Registered: September 2008
Junior Member
Problem has been solved.


I'm working at DISCOVERER DESKTOP and it still not showing the top level aggregation.

But it's ok at Discoverer Viewer.

I've checked out the reason on oracle metalink and they say that Discoverer Plus and Viewer applications have some features that Desktop don't...


Strange, but true.
Previous Topic: Dynamic display in Report
Next Topic: Migration of Oracle Discoverer from V9 to 10G rel 2 Ver 10.1...
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Dec 07 18:56:50 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.09775 seconds