Home » RDBMS Server » Enterprise Manager » Oracle Enterprise Manager (Oracle 10g, Solaris 9)
Oracle Enterprise Manager [message #340880] Thu, 14 August 2008 14:51 Go to next message
deepmachine
Messages: 80
Registered: August 2008
Location: United States
Member
Guys, I am having an issue troubleshooting the EM. When I paste the following in the browser, it doesn't return anything: https://dev1-ora.orcl.org:5501/em/console/aboutApplication

Status Check:
-------------

$ emctl status dbconsole

Oracle Enterprise Manager 10g Database Control Release 10.2.0.4.0
Copyright (c) 1996, 2007 Oracle Corporation. All rights reserved.

https://dev1-ora.orcl.org:5501/em/console/aboutApplication
Oracle Enterprise Manager 10g is not running.



Start:
------

$ emctl start dbconsole

Oracle Enterprise Manager 10g Database Control Release 10.2.0.4.0
Copyright (c) 1996, 2007 Oracle Corporation. All rights reserved.

https://dev1-ora.orcl.org:5501/em/console/aboutApplication
- An instance of Oracle Enterprise Manager 10g Database Control is already running.



Any idea?

Thanks...
Re: Oracle Enterprise Manager [message #340881 is a reply to message #340880] Thu, 14 August 2008 14:58 Go to previous messageGo to next message
BlackSwan
Messages: 25035
Registered: January 2009
Location: SoCal
Senior Member
http://www.orafaq.com/forum/t/88153/0/
Please read & follow posting guidelines as stated in URL above


When in doubt look in the log file for clues.

When was the last time this worked & what has changed since then?
Re: Oracle Enterprise Manager [message #340894 is a reply to message #340881] Thu, 14 August 2008 15:52 Go to previous message
deepmachine
Messages: 80
Registered: August 2008
Location: United States
Member
I just joined this organization, and have no clue whether it ran before or not. All I can tell so far is that it doesn't work. Not to mention, before posting here I looked at the logs and saw bunch of these errors:

2008-05-30 10:38:42 Thread-1 WARN  http: snmehl_connect: connect failed to (dev1-ora.orcl.org:1831): Connection refused (error = 146)
2008-08-14 15:34:12 Thread-1 WARN  http: snmehl_connect: connect failed to (dev1-ora.orcl.org:5501): Connection refused (error = 146)


From the second line above, if you look at the port, I guess the problem is not only with the Enterprise Manager Web Console, but also with the Agent.

However, I was able to start the agent after seeing the above error.

I am once again posting the commands and results again in formatted manner:

Status check:
---------------------
$ emctl status dbconsole

Oracle Enterprise Manager 10g Database Control Release 10.2.0.4.0
Copyright (c) 1996, 2007 Oracle Corporation. All rights reserved.

https://dev1-ora.orcl.org:5501/em/console/aboutApplication
Oracle Enterprise Manager 10g is not running.


Start:
--------

$ emctl start dbconsole

Oracle Enterprise Manager 10g Database Control Release 10.2.0.4.0
Copyright (c) 1996, 2007 Oracle Corporation. All rights reserved.

https://dev1-ora.orcl.org:5501/em/console/aboutApplication
- An instance of Oracle Enterprise Manager 10g Database Control is already running.



Please let me know if you need anything from me in order to dig down further.

Thanks for your time.

[Updated on: Fri, 15 August 2008 10:11]

Report message to a moderator

Previous Topic: how to connect different Database with OEM
Next Topic: Enterprize manager problem
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Dec 03 14:15:01 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.08979 seconds