Home » SQL & PL/SQL » Client Tools » Connection Problem with TOAD (TOAD 7.2.0.0)
Connection Problem with TOAD [message #328113] Wed, 18 June 2008 23:53 Go to next message
gan.chowdary
Messages: 10
Registered: February 2007
Location: India
Junior Member

Hi,

I am able to connect to database using SQL*PLUS.But when i am connecting through TOAD i am getting the following Error.

" ORA-12505, TNS:listener does not currently know of SID given in connect descriptor "

Cant Understand what could be the posibalities.

Can any one help me on this??

Regards,
Gandhi
Re: Connection Problem with TOAD [message #328116 is a reply to message #328113] Thu, 19 June 2008 00:03 Go to previous messageGo to next message
BlackSwan
Messages: 25033
Registered: January 2009
Location: SoCal
Senior Member
>Can any one help me on this??
So use SQL*Plus since it works.

Those who live by the GUI, die by the GUI.
Re: Connection Problem with TOAD [message #328122 is a reply to message #328116] Thu, 19 June 2008 00:20 Go to previous messageGo to next message
gan.chowdary
Messages: 10
Registered: February 2007
Location: India
Junior Member

Ohh Thanks a ton for your suggestion Sad .

I am still waiting for solution.

Regards,
Gandhi
Re: Connection Problem with TOAD [message #328126 is a reply to message #328122] Thu, 19 June 2008 00:57 Go to previous messageGo to next message
Frank
Messages: 7880
Registered: March 2000
Senior Member
This is one of the most basic errors around.
Did you try to Google for the error?
Re: Connection Problem with TOAD [message #328137 is a reply to message #328126] Thu, 19 June 2008 01:33 Go to previous messageGo to next message
gan.chowdary
Messages: 10
Registered: February 2007
Location: India
Junior Member

Yes Tried there but still i dont get the solution. Sad

Re: Connection Problem with TOAD [message #328221 is a reply to message #328137] Thu, 19 June 2008 07:02 Go to previous message
Littlefoot
Messages: 20888
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
There must be something like the following image in your TOAD version:

./fa/4488/0/

Could you change it (as if I set something different than "XE") and try again?
  • Attachment: toad_tns.PNG
    (Size: 3.70KB, Downloaded 629 times)
Previous Topic: Use of Hints in Toad
Next Topic: RPC connection error
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Dec 02 14:21:40 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.10363 seconds