Home » Server Options » Data Guard » switchover problem (Windows NT,oracle 9.2)
switchover problem [message #326427] Wed, 11 June 2008 06:54 Go to next message
airother
Messages: 27
Registered: February 2006
Junior Member
Hi all,
I configuare dataguard, it working properly like archive shipping,has done properly.But i tried switchover there is some problem has came.
Scinerio:
on Primary database i issue sql
>select switchover_status from v$database;
>session active
even though i make switchover on primary,its work
now i check on standby
>select switchover_status from v$database;
>session active
and not showing switchover pending
right now my both database is in standby mode.
Please let me know what is the problem?

Thanks in advance
airother

[Updated on: Wed, 11 June 2008 07:26] by Moderator

Report message to a moderator

Re: switchover problem [message #326759 is a reply to message #326427] Thu, 12 June 2008 09:05 Go to previous messageGo to next message
airother
Messages: 27
Registered: February 2006
Junior Member
Hi all,
please let me know i am still halt at same point
Re: switchover problem [message #326765 is a reply to message #326427] Thu, 12 June 2008 09:21 Go to previous messageGo to next message
BlackSwan
Messages: 25050
Registered: January 2009
Location: SoCal
Senior Member
>on Primary database i issue sql
>>select switchover_status from v$database;
>>session active

You need to kill the "active sessions" on the primary before it will proceed.
Re: switchover problem [message #326773 is a reply to message #326427] Thu, 12 June 2008 09:51 Go to previous message
airother
Messages: 27
Registered: February 2006
Junior Member
hi,
Now my both database in standby mode,as
i already make switchover on primary site.

airother
Previous Topic: can any post me INIT.ORA file for PRIMARY AND STANDBY DATABASE BOTH.
Next Topic: Problem in setting Archive destination for standby database
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Dec 09 21:17:28 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.08489 seconds