Home » Developer & Programmer » Reports & Discoverer » Arabic language in Reports 10g
Arabic language in Reports 10g [message #324608] Tue, 03 June 2008 05:37 Go to next message
sd_md_rizwan@yahoo.com
Messages: 37
Registered: September 2007
Location: Saudi Arabia
Member

I created a report which holds arabic language and the problem
is the arabic language can be seen in paper design but when the comes to brouser the arabic language is changing to ?????
please help

[MERGED by LF]

[Updated on: Sun, 08 June 2008 07:47] by Moderator

Report message to a moderator

Re: arabic in reports brouser [message #325646 is a reply to message #324608] Sat, 07 June 2008 02:10 Go to previous messageGo to next message
dillango
Messages: 145
Registered: January 2008
Senior Member
Hi,

I too have the same problem. In print preview, it is showing the arabic characters properly but in printout it showing some junk characters.

Please help to resolve this problem.
Ilango
Re: arabic in reports brouser [message #325647 is a reply to message #325646] Sat, 07 June 2008 02:12 Go to previous messageGo to next message
dillango
Messages: 145
Registered: January 2008
Senior Member
Sorry I forget to mention the version I am using.
The version I am using is Forms & reports 6i.

Ilango
arabic language in reports 10g brouser [message #325726 is a reply to message #324608] Sun, 08 June 2008 03:40 Go to previous messageGo to next message
sd_md_rizwan@yahoo.com
Messages: 37
Registered: September 2007
Location: Saudi Arabia
Member

hi all,
i have asked help for this problem before also,
in my report i have arabic language which is ok upto to
paper design and when i am running the brouser the arabic
words are changing to some other language please help..
Re: arabic language in reports 10g brouser [message #325761 is a reply to message #325726] Sun, 08 June 2008 07:51 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20891
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Unfortunately, I'm unable to help. I can only suggest to use OraFAQ Forum's Search facility and visit our Arabic forum; perhaps you'll be able to find answer to your question.

However, one more thing: please, do not multipost. There's no need to open a new topic for existing problem. Continue discussion (if any) in the original one.
Re: arabic language in reports 10g brouser [message #326048 is a reply to message #325761] Tue, 10 June 2008 01:13 Go to previous message
dillango
Messages: 145
Registered: January 2008
Senior Member
Dear All,

Now I could successfully store, retrive and print the arabic scripts for a small change I made.

From the registry (both Database server and Terminal Server), I changed NLS_LANG AS "AMERICAN_AMERICA.AR8MSWIN1256" in place of
"AMERICAN_AMERICA.WE8ISO8859P1".

Earlier I tried unsuccessfully since I made change only in the Terminal server.

I am using Oracle 9i, Forms 6i.
Thanks to all. And my special thanks to Mr.Littlefoot.

Ilango



Previous Topic: Format mask for Char Fields
Next Topic: Can anyone help me with this Query?
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Dec 04 06:15:17 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.14093 seconds