Home » Developer & Programmer » Forms » going into query mode problem (8i, forms6i, xp)
going into query mode problem [message #318855] Thu, 08 May 2008 04:30 Go to next message
rzkhan
Messages: 345
Registered: March 2005
Senior Member
hi...all

I have form. In one of the block the REQUIRED property of one text item set to YES.

My problem is when I press F8 (Execute Query) to get all records displayed.
The cursor moves to the text item for which the REQUIRED property has been set to YES.
and execute query does not work.

Please help me handling the situation.



riaz
Re: going into query mode problem [message #318892 is a reply to message #318855] Thu, 08 May 2008 07:01 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 20901
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
You must have done something else; because, it doesn't matter whether the "Required" item property is set to Yes if there were no changes in the block.

So, first you should find out what (which trigger, for example) did some changes. Decide whether it should (or should not) be done and - possibly - fix it.

Otherwise, you might code your own KEY-EXEQRY trigger as
execute_query(no_validate);
or even
set_record_property(:system.trigger_record, 'block_name', status, query_status);
execute_query;
Re: going into query mode problem [message #318913 is a reply to message #318855] Thu, 08 May 2008 07:44 Go to previous message
rzkhan
Messages: 345
Registered: March 2005
Senior Member
thanks. it solved my problem. Howeve , I am checking there are some WHEN-VALIDATE-TRIGGERS
on some text items that may cause the problem.

thank you.
riaz
Previous Topic: Can't paste OS clipboard into Web ORACLE FORM
Next Topic: Is LOV updated every time the form runs ?
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Dec 11 07:52:31 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.07550 seconds