Home » RDBMS Server » Enterprise Manager » OEM not starting (Oracle 10.2.0; win2000)
OEM not starting [message #314706] Thu, 17 April 2008 09:33 Go to next message
imax
Messages: 2
Registered: April 2008
Location: Brazil
Junior Member
Hi,

We have oracle 10g running on windows 2000.

When tried move from sql server to oracle a data base I had a surprise: OEM is not starting.
All db is working, only the OEM at browser isn't working. I've been trying some solution what I found. But no success.

The only message what i can see is something about a service error 2 when i try to start de oracledbconsole service.

I suspect it is name problem. Since we had same problem at Linux machine and it was fixed changing some values. I didn't find nothing wrong at TNSNAMES.ora

First I would like to know what where I need to search to try fix and put here more info to help to find the solution.

Second sorry for my English and if someone have the point to documentation where I can find it, because I didn't find.

Tks
=================================================================

some files:

TNSNAMES.ora

ORCL =
(DESCRIPTION =
(ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = computer.domain)(PORT = 1521))
(CONNECT_DATA =
(SERVER = DEDICATED)
(SERVICE_NAME = orcl)
)
)

EXTPROC_CONNECTION_DATA =
(DESCRIPTION =
(ADDRESS_LIST =
(ADDRESS = (PROTOCOL = IPC)(KEY = EXTPROC1))
)
(CONNECT_DATA =
(SID = PLSExtProc)
(PRESENTATION = RO)
)
)

======================================================================

sqlnet.ora

SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES= (NTS)

NAMES.DIRECTORY_PATH= (TNSNAMES, EZCONNECT)

======================================================================

Listener.ora

SID_LIST_LISTENER =
(SID_LIST =
(SID_DESC =
(SID_NAME = PLSExtProc)
(ORACLE_HOME = E:\oracle\product\10.2.0\db_1)
(PROGRAM = extproc)
)
)

LISTENER =
(DESCRIPTION_LIST =
(DESCRIPTION =
(ADDRESS = (PROTOCOL = IPC)(KEY = EXTPROC1))
(ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = computer.domain)(PORT = 1521))

)
)

================================================================

computer.domain is the same what shows at id configuration.
Re: OEM not starting [message #314853 is a reply to message #314706] Fri, 18 April 2008 01:08 Go to previous messageGo to next message
gopu_g
Messages: 54
Registered: March 2008
Location: mumbai
Member

hi,
can you mention clearly about the service error you are facing ?
did you check the status of the OEM ?

regards
Gopu
Re: OEM not starting [message #315207 is a reply to message #314706] Sat, 19 April 2008 22:23 Go to previous messageGo to next message
Arju
Messages: 1554
Registered: June 2007
Location: Dhaka,Bangladesh. Mobile:...
Senior Member

Configure it.Look at the link.

http://arjudba.blogspot.com/2008/04/troubleshooting-dbconsole-error-oc4j.html
Re: OEM not starting [message #316108 is a reply to message #315207] Wed, 23 April 2008 15:31 Go to previous message
imax
Messages: 2
Registered: April 2008
Location: Brazil
Junior Member
gopu_g wrote on Fri, 18 April 2008 01:08
hi,
can you mention clearly about the service error you are facing ?
did you check the status of the OEM ?

regards
Gopu

I will try. After I define the ORACLE_SID (see the attached image) I can try manualy start the DBConsole but it fails.
Ill try translate the messages, because It's in portuguese.

./fa/4180/0/

Starting Oracle Enterprise Manager 10g Database Control... The Service OracleDBConsoleorcl is starting............
The service cannot OracleDBConsoleorcl start
Service Specific error: 2

Result of nethelpmsg 3457:

Service Specific error: ***.

Explanation

Service specific error.

ACTION.

Check the help or the documentation of this service to find the problem.


Arju wrote on Sat, 19 April 2008 22:23
Configure it.Look at the link.
http://arjudba.blogspot.com/2008/04/troubleshooting-dbconsole-error-oc4j.html


I tryed it, it doesn't show this oc4j error. But I followed the steps, and I stopped at nslookup IP. It doesn't work.
But there is the oc4j folders, like tutorial.
There is the drop and create the dbcontrol at another link, but I would like to try fix without this solution.

Thanks again.
  • Attachment: oracle3.JPG
    (Size: 51.44KB, Downloaded 771 times)
Previous Topic: EM configuration issue
Next Topic: Need Advice about Metric
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Dec 10 18:30:20 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.13928 seconds