Home » Server Options » RAC & Failsafe » RAC: When 1st node started, the 2nd node failed to start (Oracle 10gR2 RAC)
icon5.gif   RAC: When 1st node started, the 2nd node failed to start [message #313520] Sun, 13 April 2008 07:00 Go to next message
ckhlam
Messages: 2
Registered: April 2008
Location: Hong Kong
Junior Member
I got a problem in Oracle 10gR2 RAC on Windows 2003R2 Domain member environment. I have a 2 nodes RAC using ASM in 2 MS Windows 2003 Standard Server, it is a clean environment, only have Oracle and Norton Antivirus software installed.

When the 1st node started successfully from booting up the machine, the 2nd node is failed to startup. It stays in the Windows startup screen (Applying Computer Setting ...) for more then 1 hour. Eventually, the window login screen come out, but I cannot login to the system after input username and password. This situation is reversable (the 1st node failed to start if I startup the 2nd node first).

In case I set the Oracle Services (OracleCRService and OracleEVMService) into Manual startup at 2nd Nodes, the 2nd node can startup smoothly. After login to the 2nd node, I can start these 2 oracle services without problem.

P.S. This problem is just happened after applied I applied all MS Security Update on 10 Apr, 2008.

Any suggestion how to shoot this problem? Thanks.
Re: RAC: When 1st node started, the 2nd node failed to start [message #313536 is a reply to message #313520] Sun, 13 April 2008 08:45 Go to previous messageGo to next message
Frank Naude
Messages: 4420
Registered: April 1998
Senior Member
Can you uninstall the "MS Security Update"? If not, you may have to reinstall without the security update.
Re: RAC: When 1st node started, the 2nd node failed to start [message #313549 is a reply to message #313520] Sun, 13 April 2008 12:34 Go to previous messageGo to next message
ckhlam
Messages: 2
Registered: April 2008
Location: Hong Kong
Junior Member
Hi, I afraid i cannot uninstall those MS Security updates since those are the security requirement of my client, unless I can point out which one cause the conflict. Any other idea? Thanks
Re: RAC: When 1st node started, the 2nd node failed to start [message #337410 is a reply to message #313549] Wed, 30 July 2008 17:06 Go to previous message
sunil_v_mishra
Messages: 506
Registered: March 2005
Senior Member
can u post the error message here?
Previous Topic: OCR backup
Next Topic: Configure ASM Disk Group
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Dec 22 11:23:13 CST 2014

Total time taken to generate the page: 0.14357 seconds