Home » RDBMS Server » Server Administration » (LOCAL=NO) (9.2.0.6)
(LOCAL=NO) [message #311040] Thu, 03 April 2008 05:13 Go to next message
sandhyaa
Messages: 79
Registered: February 2007
Member
Hi,
When I login as oracle user in the unix prompt and do

$ps -ef|grep oraUser

I get lot of processes that says :

oraUser 1683750       1   0 10:24:39      -  0:00 oraclePROD (LOCAL=NO)
oraUser 1688040       1   0 14:30:21      -  0:00 oraclePROD (LOCAL=NO)



What does this process indicate? I get around 140 processes of such kind?

Regards,
Sandi
Re: (LOCAL=NO) [message #311057 is a reply to message #311040] Thu, 03 April 2008 05:29 Go to previous messageGo to next message
Arju
Messages: 1554
Registered: June 2007
Location: Dhaka,Bangladesh. Mobile:...
Senior Member

  oracle 17461     1   0 14:11:00 ?           0:00 oracleTHE (LOCAL=NO)
  oracle 23642 21787   0 17:20:03 ?           0:02 oracleTHE(DESCRIPTION=(LOCAL=YES)(ADDRESS=(PROTOCOL=beq)))


Local =NO means remote conenction

Local+YES means local connection
Re: (LOCAL=NO) [message #311078 is a reply to message #311057] Thu, 03 April 2008 06:35 Go to previous messageGo to next message
sandhyaa
Messages: 79
Registered: February 2007
Member
Thanks for your reply. My server almost hangs after the number of processes increase. Can you tell me how to deal with this?

Regards,
Sandi
Re: (LOCAL=NO) [message #311089 is a reply to message #311078] Thu, 03 April 2008 06:58 Go to previous messageGo to next message
Michel Cadot
Messages: 64152
Registered: March 2007
Location: Nanterre, France, http://...
Senior Member
Account Moderator
What does mean "server hangs"?

Regards
Michel
Re: (LOCAL=NO) [message #311116 is a reply to message #311089] Thu, 03 April 2008 07:50 Go to previous messageGo to next message
ThomasG
Messages: 3189
Registered: April 2005
Location: Heilbronn, Germany
Senior Member
So you either have a server that is to weak for the load it has to handle, or you have a bug in some client program that creates to many connections and to much unnecessary load.

Or you have an entirely unrelated hardware/os problem that slows down the server.
Re: (LOCAL=NO) [message #311281 is a reply to message #311040] Thu, 03 April 2008 22:37 Go to previous message
sandhyaa
Messages: 79
Registered: February 2007
Member
The server relates to EBusiness Suite (11i). It so happens that users are not able to login to the portal itself.
I do not have any other choice, but to stop the Apps Service, shutdown immediate the db, stop the listener and kill other processes which are listed in ps -ef|grep oraUser

After this, I start the db, the listener and the apps service. The issue disappears for few more hours.

Regards,
Sandi
Previous Topic: Revalidating utl_mail package
Next Topic: ORACLE_BASE
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Dec 10 02:48:47 CST 2016

Total time taken to generate the page: 0.08789 seconds